Οι φορείς στήριξαν έμπρακτα την ημερίδα της Κοζάνης

Σημαντικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στην 6η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό της αγοράς κρέατος Meat Place στο πλαίσιο του Meat Place Tour που ξεκίνησε στην αρχή της χρονιάς από την Ξάνθη και επισκέφτηκε αρκετούς από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας μας.

Η 6η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, το απόγευμα της Δευτέρας της 20ης Μαΐου στο εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Δ.Δ. Κοίλων με την υποστήριξη και συνεργασία του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης.

Οι παρευρισκόμενοι ήταν κυρίως κρεοπώλες και εκπρόσωποι εταιρειών παραγωγής κρέατος και κρεατοσκευασμάτων και προσήλθαν όχι μόνο από την Κοζάνη αλλά από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρών και ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ κ. Θωμάς Χαρίσης, ο οποίος μετά το σύντομο χαιρετισμό του παρακολούθησε τις εργασίες της και άκουσε με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τους κρεοπώλες της Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Βασιλική Παππά-Μιχαηλίδη, διευθύντρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επίσης απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, η κ. Ασλανίδου Ανθούλα, γενική γραμματέας του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης, η οποία το εκπροσώπησε και χαιρέτισε με τη σειρά της τις διεργασίες της ημερίδας και ο κ. Γεώργιος Σβώλης, αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Απασχόλησης Κοζάνης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους καθηγητές και τους εκπροσώπους των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην ημερίδα ήταν: Οι νέες Υγειονομικές και Αγορανομικές Διατάξεις, ο νέος Κώδικας Τροφίμων & Ποτών, οι τεχνολογίες και η μηχανοργάνωση των επιχειρήσεων καθώς και οι νέες μέθοδοι επεξεργασίας, συσκευασίας, ψύξης και ζύγισης κρέατος και παρασκευασμάτων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους καθηγητές μετά τις παρουσιάσεις τους καθώς και στις εταιρείες που ανέπτυξαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για την αναβάθμιση των κρεοπωλείων.

Η παρακολούθηση ήταν δωρεάν και μετά το πέρας της ημερίδας δόθηκαν στους παρευρισκόμενους βεβαιώσεις συμμετοχής. Το περιοδικό Meat Place ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους και να τους ενημερώνει για όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από το χώρο του κρέατος, της ζωικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.

You might also like