Η 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Αλλαντικών & Κρεατοσκευασμάτων στις 2 Νοεμβρίου στη 2η MEAT DΑΥS
Με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος (ΣΠΑΚΒΕ), η εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό Meat Place διοργανώνουν και φέτος την «2η Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας και ελληνικών κρεατοσκευασμάτων», στις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Meat Days 2013, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Μέσα από μια αδιάβλητη και αντικειμενική διαδικασία, με έμπειρους και εκπαιδευμένους κριτές που θα αξιολογήσουν με βάση προκαθορισμένων επιστημονικών κριτηρίων τεκμηρίωσης Ευρωπαϊκών προτύπων, θα διεξαχθεί η 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση, με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των Ελληνικών παραδοσιακών αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της ποιοτικής και θρεπτικής τους αξίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η διεξαγωγή της 1ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2012 δημιούργησε νέα δεδομένα στην προβολή της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας κρέατος χτίζοντας γερές βάσεις για να εξελιχθεί η αξιολόγηση αυτή σε θεσμό που θα προσθέτει αξία στα εγχώρια προϊόντα κρέατος, ενισχύοντας την εικόνα του κλάδου εντός και εκτός Ελλάδας.
Η συμμετοχή των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, στην 2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβάλλουν τα προϊόντα τους αποδεικνύοντας μέσω ενός διαγωνισμού με αντικειμενική και τεκμηριωμένη μέθοδο ποιοτικής αξιολόγησης, ότι είναι ασφαλή, ποιοτικά και γευστικά, κερδίζοντας επιπλέον αναγνωρισιμότητα προς τους καταναλωτές.
Τα τέσσερα σημαντικά στοιχεία της Αξιολόγησης είναι:
- Το κάθε προϊόν αξιολογείται μεμονωμένα χωρίς να συγκρίνεται ή διαγωνίζεται με τα άλλα του είδους του και διεκδικεί τη διάκριση από την κριτική επιτροπή. Με το παραπάνω επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί αξιολόγηση και όχι διαγωνισμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση μεταξύ των δειγμάτων που θα αποστείλουν οι παραγωγοί.
- Αδιάβλητη και αντικειμενική αξιολόγηση με διασφαλισμένη την ανωνυμία του παραγωγού προς την κριτική επιτροπή.
- Ανακοίνωση βραβευμένων προϊόντων μετά την σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε παραγωγού.
- Μετά το πέρας της αξιολόγησης δίνεται στους συμμετέχοντες παραγωγούς λεπτομερής έκθεση για κάθε προϊόν τους (με πιθανά σφάλματα που βρέθηκαν) με σκοπό να βελτιώσουν την παραγωγική τους διαδικασία, όπου απαιτείται.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 210 9010040 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή της 2ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης και να δηλώσουν συμμετοχή.