Σύσκεψη για βοοτροφία και αγελαδοτροφία

Oι προοπτικές της βοοτροφίας και της αγελαδοτροφίας στη νέα ΚΑΠ συζητήθηκα διεξοδικά σε συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βοοτροφικών και Αγελαδοτροφικών Συλλόγων Ελλάδας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά.

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως στόχος του ΥπΑΑΤ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι οι ενισχύσεις να δίδονται σε όσους πραγματικά παράγουν.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νέστορας Πουρσανίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Αυγερινός ενημερώθηκαν πως το ΥπΑΑΤ καταβάλλει προσπάθεια για τη στελέχωση των αγροτικών κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών εργαστηρίων.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ασφάλισης του ζωικού κεφαλαίου για ασθένειες που σήμερα δεν ασφαλίζονται, ο κ. Χαρακόπουλος γνωστοποίησε ότι πέραν της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, το 2014 θα εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη για να εξετασθεί η δυνατότητα κάλυψης των νόσων αυτών στο μέλλον.

You might also like