Το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητά εξηγήσεις από τα Lidl για το αρνί των 3,99 ευρώ

Εξηγήσεις ζήτησε, μέχρι αύριο Μ. Τρίτη, από την εταιρεία Lidl το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύγχυση και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους καταναλωτές σχετικά με την πώληση του νωπού αρνιού στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο, απεστάλη επιστολή προς την εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ και ΣΙΑ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες καταναλωτών ότι με βάση τη διαφήμιση της εταιρείας πήγαν να αγοράσουν νωπό αρνί στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό και εκεί τους είπαν ότι είχε τελειώσει και μπορούσαν να αγοράσουν άλλο αρνί (όχι αυτό της προσφοράς) με υψηλότερη τιμή.Το υπουργείο σημειώνει στην επιστολή ότι αν δεν ήταν πολλά τα αποθέματα της προσφοράς θα έπρεπε να ενημερώσει σχετικά η εταιρεία τους καταναλωτές και ζητάει εντός μίας ημέρας να ενημερωθεί για τα εξής:

– Ποιος είναι ο αριθμός των νωπών αρνιών που έχει προμηθευτεί η εταιρεία, συνολικά και ανά κατάστημα, και να κατατεθούν τα σχετικά παραστατικά.

– Ποιος είναι ο αριθμός των τεμαχίων που πουλήθηκαν την πρώτη μέρα συνολικά και ανά κατάστημα και να κατατεθούν τα παραστατικά.

– Εάν παρά την πιθανή εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζεται η διαφήμιση.

Αναμένεται η απάντηση της εταιρείας.

You might also like