Αυξήθηκαν οι πωλήσεις βιολογικού χοιρινού στη Γερμανία

Κατά 7% αυξήθηκαν το 2013 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο οι πωλήσεις του βιολογικού κρέατος στη Γερμανία. Οι πωλήσεις του βιολογικού χοιρινού σε ποσοστό άνω του 50% γίνεται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα discount σε μορφή κιμά, που είναι ανακατεμένος με άλλα είδη κρεάτων, αλλαντικών και τεμαχίων.

Οι τιμές παραγωγού υφίστανται σημαντικά μικρότερες διακυμάνσεις συγκριτικά με τις τιμές κρέατος ζώων που εκτρέφονται συμβατικά και ισχύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατόπιν διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι συνολικά στη Γερμανία μόλις το 0,6% των σφάγιων χοιρινών εκτρέφονται βιολογικά.

You might also like