Ξεκινούν εξαγωγές ελληνικών προϊόντων χοιρινού κρέατος στην Κίνα

Κινέζοι επιθεωρητές από τη Γενική Διοίκηση Επιθεώρησης Ποιότητας Καραντίνας και Ελέγχου (AQSIQ) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισκέφτηκαν την Ελλάδα από 7 έως 15 Μαΐου, στο πλαίσιο προώθησης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

Οι επιθεωρητές αξιολόγησαν τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και επισκέφτηκαν τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, το Τμήμα Ζωοτροφών και τον ΕΦΕΤ, το Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, την Κτηνιατρική Υπηρεσία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ρεθύμνου, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, τις Περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης και Κρήτης, καθώς και τις εγκαταστάσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων παραγωγής κρέατος και προϊόντων χοιρινού κρέατος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο.

Το αποτέλεσμα ήταν η υπογραφή μεταξύ των υπηρεσιών, σχεδίου ειδικού πρωτοκόλλου για τις εξαγωγές στην Κίνα θερμικά επεξεργασμένων προϊόντων με βάση το χοιρινό κρέας. Η επίσημη υπογραφή του τελικού κειμένου αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του αντίστοιχου Υπουργείου της Κίνας. Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας τόνισε την υψηλή χρονική προτεραιότητα που δόθηκε στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής, ενώ εκθείασε την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων ελληνικών προϊόντων, θεωρώντας πως το υπογραφέν πρωτόκολλο θα αποτελέσει την απαρχή για τη διεύρυνση των εξαγωγών σε πολύ μεγαλύτερη γκάμα αγροτικών προϊόντων, τα οποία επιθυμεί να έχει ο Κινέζος καταναλωτής στο τραπέζι του

You might also like