26,2 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του ιού PEDv

Συνολικά 26,2 εκατ. δολάρια θα διαθέσει το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA) για την καταπολέμηση του ιού PEDv, ο οποίος έχει σκοτώσει εκατομμύρια χοίρους στη Βόρεια Αμερική και εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές του χοιρινού στη διεθνή αγορά.

Επιπλέον το USDA, εξέδωσε ομοσπονδιακή οδηγία με την οποία ζητά τα νέα κρούσματα του PEDv να καταγράφονται στην υπηρεσία για την υγεία των φυτών και των ζώων (APHIS) ή σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υγεία των ζώων.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Υπουργό Γεωργίας κ. Τομ Βίλσακ  ο αριθμός των χοίρων που θα διατεθούν φέτος το καλοκαίρι στην αγορά αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 10% σε σχέση με το 2013 εξαιτίας του ιού PEDv. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τα νέα μέτρα που θα ληφθούν θα καταπολεμηθεί ο ιός PEDv ώστε να μειωθούν δραστικά οι καταστροφικές συνέπειες στην κτηνοτροφία και να μειωθούν οι τιμές του χοιρινού ελαφρύνοντας τους καταναλωτές από το υπερβολικό κόστος.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης, Rosselkhoznadzor, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, ότι απαγόρευσε τις εισαγωγές ζωντανών χοιρινών από έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικό, της Ιαπωνίας, της Νοτίου Κορέας και της Νοτίου Αφρικής, λόγω φόβων για τυχόν εξάπλωση του ιού PEDv.

 

You might also like