Επιστολή Πεβερέτου στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών Τ. Αλεξιάδη ζητά σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Παναγιώτης Πεβερέτος προκειμένου να συζητηθούν εναλλακτικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν περεταίρω τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αναλυτικότερα ο κ. Πεβερέτος αναφέρει στην επιστολή του τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δηλώσεις σας, ζητήματα που αφορούν τη φορολόγηση, ασφάλιση κ.λπ. των αγροτών– κτηνοτρόφων θα συζητηθούν τώρα με τους Θεσμούς, ενώ αντίθετα η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν αργότερα.

Ήδη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν και συγκεκριμένα την αύξηση του ΦΠΑ στα ζώντα ζώα από 13% στο 3%, την αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από 13% στο 23%, την ανεξήγητη αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας στο 23%, ενώ στις άλλες κατηγορίες κρεάτων παρέμεινε στο 13%, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα φυτοπροστατευτικά, τα λιπάσματα κ.α.

Τα μέτρα της φορολόγησης και ασφάλισης των αγροτών και κτηνοτρόφων εάν υλοποιηθούν, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα αποτελέσουν και το τελικό χτύπημα για τον πρωτογενή μας τομέα.

Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητήσουμε εναλλακτικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν άλλο τους ήδη επιβαρυμένους πολλαπλά Αγρότες – Κτηνοτρόφους.

You might also like