Σε σταθερά υψηλά επίπεδα η παραγωγή πουλερικών

Ο εγχώριος κλάδος των πτηνοτροφικών προϊόντων εξετάστηκε σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat και σύμφωνα με τα αποτελέσματά δεικνύει ανθεκτικότητα στην οικονομική ύφεση, καθώς η εν λόγω κατηγορία θεωρείται πιο υγιεινό είδος διατροφής σε σχέση με το χοιρινό, βοδινό και αιγοπρόβειο κρέας. Παράλληλα, οι καταναλωτές υποκαθιστούν τις υπόλοιπες κατηγορίες με κρέας πουλερικών, το οποίο αποτελεί σαφώς φθηνότερη επιλογή.

Η Eurostat εκτιμάει ότι το 2014 η εγχώρια παραγωγή πουλερικών αυξήθηκε κατά 5,6% στους 190.530 τόνους, ενώ το 2015 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Η επιβολή των capital controls προκάλεσε προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία των πτηνοτροφικών εταιρειών, καθώς αντιμετώπισαν δυσχέρεια στην εισαγωγή πρώτων υλών. Πάντως, στο σύνολο του τρέχοντος έτους προσδοκάται ότι ο όγκος πωλήσεων θα αυξηθεί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευθούν στο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου του MEAT PLACE που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

You might also like