Αξιόλογα προϊόντα κρέατος & κρεατοσκευάσματα ανέδειξε η 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση

Συνολικά 92 προϊόντα με βάση το κρέας και παρασκευάσματα κρέατος βραβεύτηκαν στην 5η «Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων», που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης MEAT DAYS 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Από τα 114 διαγωνιστικά δείγματα που συμμετείχαν στην Αξιολόγηση βραβεύτηκαν τα 42 με χρυσό, τα 28 με αργυρό και τα 22 με χάλκινο βραβείο ποιότητας.

Οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, που συμμετείχαν στην 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση ήταν 18. Οι βασικές κατηγορίες των προϊόντων που τέθηκαν προς αξιολόγηση ήταν 1.Προϊόντα με βάση το κρέας (προϊόντα αλλαντοποιίας) 2. Παρασκευάσματα κρέατος 3. Χωριάτικα λουκάνικα 4. Παραδοσιακά προϊόντα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προϊόντα δε διαγωνίστηκαν μεταξύ τους, αλλά κάθε ένα ξεχωριστά αξιολογήθηκε μεμονωμένα χωρίς να συγκρίνεται με τα άλλα της κατηγορίας του. Όσα από τα προϊόντα πληρούσαν τα κριτήρια διακρίθηκαν με βραβείο ποιότητας.

Στόχος και της φετινής διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών που σε δύσκολους καιρούς συνεχίζουν να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και η προώθηση αυτών των εκλεκτών εδεσμάτων τόσο στην ελληνική όσο και στη ξένη αγορά. Στη γκάμα των διαγωνιζομένων δειγμάτων εκτός από τα παραδοσιακά υπήρχαν και αρκετά προϊόντα με πρωτοποριακές γεύσεις υψηλής διατροφικής αξίας.

Τα συνολικά αποτελέσματα της 5ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης και οι εταιρείες που βραβεύτηκαν θα δημοσιευθούν στο τεύχος Οκτωβρίου του MEAT PLACE (T.71) που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

 

You might also like