Οι χοιροτρόφοι "ένωσαν τις δυνάμεις τους" στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου

Πάνω απο 300 σύνεδροι συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας που διοργάνωσε η Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα.

Επαγγελματίες χοιροτρόφοι, επιχειρηματίες του κλάδου και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό «παρών» στη σημαντική αυτή εκδήλωση που αποτελεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής χοιροτροφίας. Οι παρευρισκόμενοι ήταν απο όλη την Ελλάδα καθώς και απο την Κύπρο.

Παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος συνεχάρη την ομοσπονδία για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι μεταξύ κτηνοτρόφων και εκπροσώπων της πρωτογενούς παραγωγής και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή κόσμου στο συνέδριο. Αυτό σημαίνει ότι είστε ενωμένοι και έτσι να συνεχίσετε, ώστε να συνδυάζετε τη δύναμη του ενός στο «όλοι μαζί». Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει και να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα, ώστε να είναι ανταγωνιστικός ο κλάδος. Και να κάνει ευνοικότερες ρυθμίσεις ειδικότερα σε θέματα φορολόγησης των κτηνοτρόφων. Είναι σημαντικό επίσης για τον κλάδο σας το θέμα ελέγχων για την πάταξη των ελληνοποιήσεων».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν επίσης ο κ. Βασίλης Μεγαλοβασίλης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων καθώς και ο κ. Ανδρέας Γεωργούδης, εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΔΟΚ.

13 ήταν οι χορηγοί ανάμεσα τους και το περιοδικό MEAT PLACE που συνομίλησε με τους περισσότερους εκ των παρευρισκομένων συλλέγοντας έτσι χρήσιμες πληροφορίες για το μέλλον του κλάδου. Οι υπόλοιποι χορηγοί ήταν οι εταιρείες Astron, ΒΣΖ ΦΑΑ Μανούρας, Cargill, Geohellas, Κοσμάς Κηπουρός & Σια ΟΕ, Nuevo, Nutrivet, Pharmacell, Τετώρος Μηχανήματα, Topigs Norsvin, Univet, Vetag, Καλορίζου Μ. – Σ. Κουρουτσάλης ΕΠΕ. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν επίσης οι Agrenda, Agronews, Αγροτική Εκφραση κ.α.

Αναλυτική παρουσίαση του Συνεδρίου θα δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου του MEAT PLACE.

Στη φωτό ο κ. Γιάννης Μπούρας, πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος

You might also like