Ανοίγει ο δρόμος για εξαγωγές ελληνικών αλλαντικών στην Κίνα

Τα εκκρεμή ελληνικά αιτήματα απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για αγροτικά προϊόντα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργου Τσίπρα, με τον διευθυντή της Αρχής Πιστοποίησης και Διαπίστευσης της Κίνας (CNCA) Liou Weijun, καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη της φυτοϋγειονομικής αρχής της χώρας (AQSIQ).

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στις 12 Μαΐου, με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο Κορυφής «One Belt One Road», από ελληνικής πλευράς ζητήθηκε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Liu και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν για την εξέλιξη όλων των ελληνικών αιτήσεων και μεταξύ άλλων αποδέχθηκαν, με βάση τις ίδιες πηγές, το ελληνικό αίτημα για υγειονομική επιθεώρηση ελληνικών παραγωγικών μονάδων θερμικά επεξεργασμένου χοιρινού κρέατος, επιτυχής ολοκλήρωση της οποίας θα επιτρέψει την έναρξη των σχετικών ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η κινεζική πλευρά θα πραγματοποιήσει εν λόγω επίσκεψη εντός του τρίτου τριμήνου του έτους. Επίσης, διαβεβαίωσαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι επίκειται ανάλυση κινδύνου φυτοϋγείας για τα ελληνικά ακτινίδια, που θα καταστήσει δυνατή την εξαγωγή τους από όλη τη χώρα και όχι μόνο από ορισμένες περιοχές, όπως ισχύει σήμερα.

Πηγή: paseges.gr

You might also like