Ξεκίνησε η λειτουργία του σύγχρονου Υγειονομικού Σφαγείου Σταμούλη

Μετά από μια “Οδύσσεια” διάρκειας 3ετίας στην οποία δόθηκε αγώνας για όλους τους τύπους αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για ένα παρόμοιο εγχείρημα, το Υγειονομικό σφαγείο της οικογένειας Σταμούλη λειτουργεί!  Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη μονάδα στο είδος της σε όλα τα Ιόνια νησιά και όχι μόνο. Κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη σύγχρονη νομοθεσία. Τη μονάδα μάλιστα επισκέφθηκε από τους πρώτους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος καθώς η Περιφέρεια είχε την αρμοδιότητα για πολλές αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Οπως είπε στο kefaloniapress.gr ο Κυριάκος Σταμούλης ήταν καθοριστικός ο ρόλος του Περιφερειάρχη στην γρήγορη έγκριση ώστε να ξεκινήσει το έργο χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Σημειώνουμε ότι απομένει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί για την ολοκλήρωση της λειτουργίας της μονάδας. Το σφαγείο λειτουργεί με γεννήτρια καθώς δεν υπάρχει ηλετρικό ρεύμα στη περιοχή. Περιμένουν όμως την υλοποίηση της θέλησης του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου για την  ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Υγειονομικού Σφαγείου- όπως μας τα περιέγραψαν ο Κυριάκος και ο Γρηγόρης Σταμούλης – σε σχέση με την παραδοσιακή σφαγή, είναι:

α) το ζώο θανατώνεται με ταχύτατη μέθοδο

β) το ζώο μετά τη θανάτωση και έως την μεταφορά του στο φορτηγό – ψυγείο δεν έρχεται σε επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια (χώμα, πάγκος, δάπεδο, πλακάκια).

Υ) ο χώρος των σφαγείων απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση

δ) όλη τη διαδικασία αναλαμβάνουν εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι τεχνίτες (εκδοροσφαγείς).

ε) η εργασία είναι ασφαλέστερη για τους εργαζόμενους και λιγότερο βαριά αφού δεν σηκώνουν καθόλου βάρη.

Το βιομηχανικό κτίριο

Από μόνο του το βιομηχανικό κτίριο είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής βιομηχανικού χώρου από την διαρρύθμιση έως και το χρώμα!  Το κτίριο κατασκευάστηκε απο την Ν. ΤΕΛΙΔΗΣ – Α. ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΗΣ ΟΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ενώ η άδεια οικοδομής και τα αρχιτεκτονικά είναι δημιουργίες της Αφροδίτης Λευκαδίτη.

Πηγή: kefaloniapress.gr

You might also like