Δυναμική εκκίνηση και το 2018 για την καμπάνια Meet the Lamb – Εσπερίδα στις 21/2

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της κρεοπαραγωγικής προβατοτροφίας, η κατανάλωση του πρόβειου κρέατος ως μια νέα τάση, το πρόβειο κρέας στην ελληνική αγορά και ο σπουδαίος ρόλος των επαγγελματιών. Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εσπερίδα την οποία διοργανώνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Meet the Lamb, το οποίο «τρέχει» η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες το πρώτο έτος της πολύπλευρης δραστηριότητάς του.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στην ενημέρωση και στην παραγωγική συζήτηση μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι των παραγωγών, του χονδρικού εμπορίου, εκπρόσωποι των κρεοπωλών, της μεταποίησης. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Σχολών Κρεοπωλών, του κλάδου της Εστίασης, του Τουρισμού, Κτηνίατροι, Ζωοτέχνες, Διατροφολόγοι, εκπρόσωποι Ενώσεων Καταναλωτών, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του χώρου των Τροφίμων αλλά και του Γαστρονομικού Τύπου.

Οι διοργανωτές προσβλέπουν να δώσουν με την εκδήλωση μια σημαντική ώθηση στην καμπάνια Meet the Lamb, και να την αναδείξουν ως μία εθνική προσπάθεια που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή και ειλικρινή συνεργασία από όλους τους κρίκους της αλυσίδας του κρέατος. Σε πρώτο επίπεδο, εκτός από τα καίριας σημασίας ζητήματα που θα αναδείξουν εξειδικευμένοι ομιλητές, στην εσπερίδα πρόκειται επίσης να παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα και δράσεις της καμπάνιας Meet the Lamb, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον Οδηγό Κοπής Πρόβειου Κρέατος και στις νέες κοπές, σημείο-κλειδί της στρατηγικής του Meet the Lamb για τη δυναμική επανένταξη του πρόβειου κρέατος στο τραπέζι του καταναλωτή. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το δεύτερο μέρος της εσπερίδας, στο οποίο το λόγο παίρνουν επαγγελματίες από κάθε κρίκο της αλυσίδας του πρόβειου κρέατος.

Η εσπερίδα θα ξεκινήσει στις 14:30 με χαιρετισμό εκπροσώπων του ΥΠΑΑΤ και θα ολοκληρωθεί με μπουφέ όπου βεβαίως πρωταγωνιστής θα είναι το αρνίσιο κρέας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

  • Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 2.00 μ.μ
  • Επίπεδο 5Α, Εθνική Λυρική Σκηνή,  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα
  • Από το Κέντρο της Αθήνας: Με την γραμμή 2 του μετρό, αποβιβαστείτε στον σταθμό «Συγγρού – Φιξ» και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε τις γραμμές λεωφορείων Β2, 550. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).
  • Από Κηφισιά: Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.
  • Από Πειραιά: Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.
  • Με τρόλεϊ: Γραμμή 10 από την Πλατεία Χαλανδρίου. Αποβιβάζεστε στην στάση Επαμεινώνδα. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.
  • Με τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Tζιτζιφιές» και κινείστε προς την Καλλιθέα  στην Ναυάρχου Βότση. Στρίβετε δεξιά στην Πεισιστράτου. Στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Σαχτούρη βρίσκεται το παρκινγκ του ΚΠΙΣΝ δια μέσου του οποίου έχετε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

 

You might also like