Οι Χανιώτες κρεοπώλες κέρδισαν τις εντυπώσεις και διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Σημαντική διάκριση έλαβε η Ελληνική συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) που πραγματοποιήθηκε στην Β. Ιρλανδία στις 21 Μαρτίου. Οι κρεοπώλες από τα Χανιά έκαναν δυναμική παρουσία στο διαγωνισμό και απέσπασαν το βραβείο για το καλύτερο burger και τη δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος.

Το βραβείο παρέλαβε στη διάρκεια της τελετής απονομής που έγινε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ο κ. Λεωνίδας Μαθιουλάκης, επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ που βρίσκεται στον Πλατανιά Χανίων και λειτουργεί από το 1949. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά με ομάδα που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της επιχείρησης Meating ΑΒΕΕ.

Η Ελληνική ομάδα

Την Ελληνική ομάδα που οργάνωσε ο κ. Λεωνίδας Μαθιουλάκης αποτελούσαν 6 άτομα: Ο κ. Γιάννης Καζάς, ιδιοκτήτης επιχείρησης εξοπλισμού κρεοπωλείων και foodstylist της MeatingGreece, ο μάγειρας με ειδίκευση στις κοπές του κρέατος κ. Νίκος Βρεττός, ο κ. Ευθύμης Σκαράκης, εργαζόμενος στη Meating ΑΒΕΕ, κ. Αναστασία Κουγκουλέρη, κρεοπωλείο Ξενοφών και ο κ. Παναγιώτης Μαριόλης, που εργάζεται στον τομέα του κρέατος από το ’91 και έχει ενταχθεί πρόσφατα στο δυναμικό του κρεοπωλείου. Η ομάδα προπονήθηκε κατ΄ εξακολούθηση τους τελευταίους μήνες,  σύμφωνα με τις οδηγίες του διαγωνισμού και με τη βοήθεια δύο καταξιωμένων Ελλήνων chef, του κ. Πετρώφ και του κ. Αποστολάκη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από δώδεκα χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ν. Αφρική και τελικά μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ομάδα της Ιρλανδίας  που κέρδισε τον τίτλο των «Καλύτερων Κρεοπωλών του Κόσμου». Τη 2η θέση κατέκτησε η Ν. Ζηλανδία και την 3η η Αυστραλία.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της Meating ΑΒΕΕ στο Facebook, η Χανιώτικη Ομάδα αναφέρει: «Η αποστολή μας στο Μπέλφαστ τελείωσε επιτυχώς με δύο βραβεία: φτιάξαμε το καλύτερο burger του κόσμου και κάναμε τη δεύτερη καλύτερη εκτίμηση κρέατος ανάμεσα σε 50 διαγωνιζόμενους παγκόσμιους κρεοπώλες. Το τραπέζι μας πήρε παρά πολλά θετικά σχόλια και συγχαρητήρια παγκοσμίως. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε δίπλα σε βαριές στη βιομηχανία χώρες κρέατος, μας δίνει μια μεγάλη ευθύνη και επιθυμία να τα εφαρμόσουμε στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες που μας βοήθησαν και σε όλους όσους μας στήριξαν».

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος / ΕΔΟΚ ήταν μέγας χορηγός της Ελληνικής Ομάδας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων και ποτών IFEX. Η επόμενη διοργάνωση θα γίνει το 2020.

You might also like