Η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα

Η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμπορική δραστηριότητα συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου, υπό τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτριου Αυλωνίτη με εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, της Διοίκησης Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς και της Εθνικής Επαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχονται, ειδικά τις μέρες αυτές, τα κρεοπωλεία από τις μεγάλες αλυσίδες super market που πουλάνε αμνοερίφια σε πολύ χαμηλές τιμές. Ζήτησαν επίσης να γίνουν αυστηροί έλεγχοι, ώστε να αποφευχθεί η μάστιγα των ελληνοποιήσεων.

Πρόγραμμα διευρυμένων ελέγχων

Ενόψει της κορύφωσης της Πασχαλινής περιόδου, έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) εντατικό πρόγραμμα για τη διενέργεια διευρυμένων ελέγχων σε όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας με έμφαση στη χονδρική πώληση και διακίνηση.

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη διενέργεια διευρυμένων ελέγχων με στόχο την προστασία του καταναλωτή, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τη διασφάλιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού» είπε ο Υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την εορταστική περίοδο συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με όλους τους φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν ουσιαστικές τομές σε όλο τον κύκλο της αγοράς από τον παραγωγό ως τον τελικό καταναλωτή. «Πρωταρχικό μέλημά μας, εκτός από την προστασία του καταναλωτή, είναι να προστατεύσουμε και τα ελληνικά προϊόντα διασφαλίζοντας ότι μπαίνουν στην αγορά με ισότιμους όρους» τόνισε.

Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ακόμη ζητήματα συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων, καθώς και διαμόρφωσης ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τα θέματα της εμπορικής δραστηριότητας.

You might also like