MEST ΕΠΕ: Τα μυστικά του dry aging

Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ωρίμανση του βόειου κρέατος μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε πολύ ελεγχόμενες συνθήκες. Πρώτον, ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι κρίσιμος για να επιβραδύνει και σχεδόν να σταματήσει τη διαδικασία σήψης.

Το βόειο κρέας  που λαμβάνεται αμέσως μετά τη σφαγή θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία πυρήνα κοντά στους 0 βαθμούς. Δεύτερον , η ροή του αέρα είναι κρίσιμη. Η αύξηση στη ροή του αέρα μέσα στο θάλαμο ωρίμανσης είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι το νωπό βόειο κρέας στεγνώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην επιφάνεια σταματώντας τα βακτηρίδια και την ανάπτυξη μούχλας.

Τέλος η υγρασία είναι εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης υγρασίας μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα, ενώ από την άλλη, αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή το βόειο κρέας θα στεγνώσει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα μια μπριζόλα στεγνή χωρίς χυμούς. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν αν δώσεις στο κρέας χρόνο, μέσα σε ένα  χώρο ξηράς ωρίμανσης όπως ο θάλαμος ωρίμανσης κρέατος  DRY AGER.

Όλα αυτά τα κάνει για εσάς ο θάλαμος DRY AGER.  Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για κρεοπωλεία, steak houses, εστιατόρια και σπίτια που θέλουν να πάρουν μαλακό κρέας υψηλότερης ποιότητας.  Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμάμε το φρέσκο κρέας, το σιτεμένο όμως έχει άλλη χάρη.

MEST ΕΠΕ

Τηλ.: 210 6030539 • www.mest.gr

You might also like