Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Παγκύπρια Διημερίδα Χοιροτροφίας, που πλέον γίνεται θεσμός

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 2η Παγκύπρια Διημερίδα Χοιροτροφίας, που συνδιοργάνωσαν οι 10 Κυπριακές  εταιρείες VITATRACE NUTRITION, TOPIGS NORSVIN HELLAS, ACTIVET, AGROMEDICA, VETTAKY, PREMIER SHUKUROGLOU, PANCHRIS FEEDS, CYCON, T.U.CHANCE και LIFE VET στο ξενοδοχείο Mediterranean Λεμεσού στις 21 & 22 /4/2018. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα περιοδικά Σύγχρονη Κτηνοτροφία και MEAT PLACE.

Το θέμα της Διημερίδας  ήταν «Η  Ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής Χοιροτροφίας» και μίλησαν για αυτό αξιόλογοι ομιλητές, διακεκριμένοι και καταρτισμένοι στον χώρο της χοιροτροφίας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι ομιλητές με τις παρουσιάσεις τους προσέγγισαν το θέμα και εστίασαν σε παράγοντες και παραμέτρους που χρήζουν προσοχής και βελτίωσης σύμφωνα με τα νέα παγκόσμια ερευνητικά δεδομένα για να κάνουν την κυπριακή χοιροτροφία ακόμα πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Η Διημερίδα συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των Κυπρίων παραγωγών και των εταιρειών που το συνδιοργάνωσαν. ‘Ηταν μια προσπάθεια, η οποία αγκαλιάστηκε από τους τοπικούς παραγωγούς αλλά επίσης ήταν σημαντική η παρουσία και συμμετοχή των αρμοδίων δημοσίων αρχών που ανέβασαν κατακόρυφα το ενδιαφέρον.

Αναλυτική παρουσίαση της διημερίδας θα δημοσιευθεί στο τεύχος 85 του MEAT PLACE.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία το Κυπριακό περιοδικό Σύγχρονη Κτηνοτροφία.

 

You might also like