Στον Βόλο πραγματοποιήθηκε το 37ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ

Η αποχώρηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα που αφορούν στην ιχνηλασιμότητα και επισήμανση του κρέατος αποτέλεσαν τα δύο βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τις εργασίες του 37ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Την προηγούμενη ημέρα ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου κος Αντώνης Κανελλόπουλος και τα μέλη του υποδέχθηκαν σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης του Βόλου τους δεκάδες συνέδρους-κρεοπώλες που ήρθαν σχεδόν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ.

Από το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αποχώρηση από την ΕΔΟΚ, η περαιτέρω πορεία της ΠΟΚΚ με την ΕΔΟΚ, το φλέγον θέμα της σύνδεσης της ταμειακής με τη ζυγιστική μηχανή, η προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με την ΚΥΑ που προσδιορίζει μέτρα σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, η πρόταση διαμαρτυρίας από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Πειραιά για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται ο κλάδος κατά τις εορταστικές περιόδους και η πρόταση του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών για Πανελλαδική προβολή. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των κρεοπωλών.

Εκτενής παρουσίαση του 37ου Συνεδρίου της ΠΟΚΚ και αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα βρείτε  στην επόμενη έκδοση του περιοδικού MEAT PLACE.

You might also like