Δ. Πολυχρονόπουλος: «Η επιτυχής παραγωγή ενός προϊόντος επιδοκιμαζόμενη από τον καταναλωτή είναι μία καθημερινή ευχαρίστηση»

Για την μακρόχρονη επαγγελματική του πορεία αλλά και για τη φιλοσοφία της εταιρείας ΠΟΛΥΣΟΝΣ μίλησε στο MEAT PLACE ο ιδιοκτήτης της κ. Δημήτριος Πολυχρονόπουλος. Διαθέτει στην ελληνική αγορά πάνω από 46 χρόνια πρώτης ποιότητας και ασφαλή προϊόντα, τα οποία έχουν καθιερώσει την επιχείρηση ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των τροφίμων.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΡΡΑ

[email protected]

 

MEAT PLACE: Κύριε Πολυχρονόπουλε, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την πορεία της εταιρείας σας. Πότε ιδρύθηκε η ΠΟΛΥΣΟΝΣ, που βρίσκεται η έδρα της και σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται;

 

Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η εταιρεία ΠΟΛΥΣΟΝΣ Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2003 σε συνέχεια προηγούμενης εταιρείας με την επωνυμία ΠΟΛΥΜΠΡΟΣ Ε.Π.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 1975. Βρίσκεται στον Ταύρο Αττικής σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.500 τμ. Δραστηριοποιείται στους τομείς επεξεργασίας κρέατος (αλλαντοποιία – σουβλάκι – γύρος), στη βιομηχανία γάλακτος (έδεσμα, τυρί processed), στη βιομηχανία παραγωγής κέτσαπ, μουστάρδας, μαγιονέζας. Επίσης στη βιομηχανία παγωτών, χάρτου & κλωστοϋφαντουργίας. Διαθέτει αντιπροσωπείες νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων και ψαριών.

 

 

MEAT PLACE: Ποια γκάμα προϊόντων διαθέτετε στην ελληνική αγορά και ποιους διεθνείς οίκους αντιπροσωπεύετε;

 

Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Διαθέτουμε τις εξής κατηγορίες προϊόντων: Χημικά πρόσθετα τροφίμων, τεχνητά έντερα, μπαχαρικά. Φυσικό και τροποποιημένο άμυλο Tapioca, πατάτας και καλαμποκιού. Φοινικέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο, παλμολεΐνη. Ξυλάκια παγωτού, ξυλάκια για σουβλάκι. Αντιπροσωπεύουμε τους οίκους: ICL-BK GIULINI GMBH (Γερμανία) Danish Crown SA (Δανία), POLAR SEAFOOD SA(Δανία), WESTFLEISCH (Γερμανία), DAPSA (Ισπανία),

VISCOFAN SA (Ισπανία), J. COLOMER (Ισπανία), D.C.O (Ισπανία), SCG (Ταϊλάνδη), MITSUBISHI Asian Mod. Starch (Ταϊλάνδη), PREMIUM VEGETABLE OIL SA (Μαλαισία), HAILIN (Κίνα).

 

MEAT PLACE: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας που καθιστούν την εταιρεία σας μια από τις κορυφαίες στη χώρα μας; 

 

Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η φιλοσοφία της εταιρείας μας ήταν, είναι και θα είναι να προσφέρει στην Ελληνική αγορά μόνο πρώτης ποιότητας προϊόντα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Τροφίμων και άμεση εξυπηρέτηση από ειδικευμένο προσωπικό. Έτσι η Βιομηχανία είναι σίγουρη για το παραγωγικό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος και την καλύτερη εμφάνιση και διάρκεια ζωής των τελικών προϊόντων. Εκ των ανωτέρω πραγματικών δεδομένων απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας για πλέον των 46 ετών στην Ελληνική αγορά.

 

 

MEAT PLACE: Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την επαγγελματική σας πορεία ως ιδρυτής της εταιρείας ΠΟΛΥΣΟΝΣ. Πώς ξεκινήσατε, ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στην πορεία και πώς καταφέρατε να εδραιώσετε την εταιρεία σας και να διατηρήσετε μια σταθερή και συνεχώς ανοδική πορεία;

 

Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σπούδασα οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (1972-1976). Όμως χόμπι μου και όνειρό μου ήταν το χονδρικό εμπόριο. Ιδιαίτερα το κρέας (όντας κρεατοφάγος) και η παραγωγή προϊόντων κρέατος. Έτσι σύντομα με κέρδισε η παραγωγική διαδικασία. Την σπούδασα με τη βοήθεια των πελατών μου και των παραγωγών του εξωτερικού, στο χώρο παραγωγής πρόσθετων τροφίμων, και με την επίσκεψη σε ετήσια βάση ξένων τεχνολόγων τροφίμων στα εργοστάσια των πελατών μου. Η επιτυχής παραγωγή ενός τελικού προϊόντος επιδοκιμαζόμενη από τον καταναλωτή είναι μία ξεχωριστή, καθημερινή ευχαρίστηση, η οποία ξεπερνά το οικονομικό όφελος. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε η επιτυχία είναι δεδομένη και η πορεία ανοδική.

 

MEAT PLACE: Πώς θα σχολιάζατε την πορεία της ελληνικής αγοράς κρέατος και ειδικότερα των κρεοπωλείων; 

 

Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελληνική αγορά κρέατος ποτέ δεν ήταν αυτάρκης και η παραγωγή βαίνει συνεχώς μειωμένη λόγω πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Έτσι η ζήτηση καλύπτεται από αυξανόμενη εισαγωγή κρεάτων της Ευρώπης ή και υπερατλαντικών χωρών. Η Ελληνική αγορά ήταν και παραμένει μία μεγάλη αγορά κρέατος ίσως η μεγαλύτερη της Ευρώπης, με (βάση τον πληθυσμό) και η πλέον απαιτητική όσον αφορά την ποιότητα κρέατος την οποία προσφέρουν οι Έλληνες εισαγωγείς με επαγγελματική συνείδηση και επιτυχία.

Τα κρεοπωλεία των μεγάλων πόλεων της Ελλάδος παρέμειναν στον παλιό τρόπο πώλησης/εξυπηρέτησης του καταναλωτή, ίσως και λόγω κρίσης και έστειλαν τον καταναλωτή στο Super Market, το οποίο διαθέτει βιτρίνα, καλύτερη τιμή αλλά είναι απρόσωπο.

Βεβαίως υπάρχουν ευχάριστες εξαιρέσεις, οι οποίες γίνονται όλο και περισσότερες με καταστήματα πολυτελείας με μεγάλες βιτρίνες κρέατος, όπως στην Ευρώπη, πολλών-διαφόρων τεμαχίων τα οποία έλκουν τον καταναλωτή ν’ αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα την οποία δεν είχε προγραμματίσει ν’ αγοράσει.

Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτά τα κρεοπωλεία μιλούν με τον καταναλωτή και τον ενημερώνουν για το πώς μπορεί να παρασκευαστεί το κάθε τεμάχιο κρέατος αποκτώντας έτσι προσωπική επαφή και την εμπιστοσύνη του πελάτη.

Πρέπει να καταλάβουν ότι το “μάτι” (βιτρίνα) και η προσωπική εξυπηρέτηση πουλάει σήμερα.

 

 

ΠΟΛΥΣΟΝΣ ΕΠΕ

Συστατικά τροφίμων

 

Δωρίδος 18-20, Ταύρος, 177 78, Αθήνα

Τηλ: + 30 210 3472303-5, Fax: + 30 210 3470331

email: [email protected], site: [email protected]

 

 

You might also like