Στην Πρέβεζα τον Οκτώβριο το 33ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της για φέτος, στην πόλη της Πρέβεζας από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου του 2018, το οποίο και συνδιοργανώνει με το Δήμο Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου αναμένεται να είναι πλούσιο σε παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών, τόσο για τη διαδικασία της εκτροφής, όσο και για τις επιλογές και τους τρόπους διατροφής.

Το Συνέδριο ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Όαση», με χαιρετισμούς και τρεις εισηγήσεις για την ιστορία της τοπικής κτηνοτροφικής παράδοσης, συνεχίζει με δύο γενικές εισηγήσεις και ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που παρατίθεται από τους διοργανωτές στις 9 το βράδυ.

Την επομένη ξεκινά η κυρίως διαδικασία με τις παρουσιάσεις των επιστημονικών εργασιών σε δύο μέρη: Στην 1η Συνεδρία σχετικές με την εκτροφή και στην 2η σχετικές με την εκτροφή και την ηθολογία. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου θα συνεχιστούν οι παρουσιάσεις των επιστημονικών εργασιών πάλι σε δύο μέρη: Στην 1η Συνεδρία σχετικές με την διατροφή και στην 2η σχετικές με την διατροφή και την φυσιολογία.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΕΖΕ (πρόεδρος της οποίας είναι  ο Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)  αποτελείται από σημαντικούς επιστήμονες:

  1. Μιχάλης Κοτσαρίνης, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ν. Πρέβεζας (Πρόεδρος)
  2. Σταύρος Σιαφάκας, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Υπεύθυνος Υποκαταστήματος SOYA HELLAS Ν. Πρέβεζας
  3. Ειρήνη Παπαβλασοπούλου, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Αγροτικός Αγελαδοτροφικός Σύνδεσμος Άρτας-Πρέβεζας
  4. Κωνσταντίνος Μουντζούρης, Αν. Καθηγητής Γ.Π.Α.
  5. Γεώργιος Ρήγινος,Αρχαιολόγος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
  6. Μερόπη Νικολάου, Γεωπόνος Ζωοτέχνης, Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων ΥπΑΑΤ Ιωαννίνων
  7. Δημήτριος Παπαβασιλείου, τ. Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
  8. Γρηγόρης Κουμπής, Γεωπόνος, Παράρτημα ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου & Ιονίων Νήσων
  9. Γεωργία Ζαμπέλη, Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων ΥπΑΑΤ Ιωαννίνων.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του 33ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου

 

You might also like