Ημερίδα της ΕΔΟΚ με θέμα: “Το κρέας, η διατροφική του αξία και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία” στη MEAT & GRILL DAYS 2018

 

Η διατροφική αξία του κρέατος και η θέση του στη σύγχρονη κοινωνία είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος / ΕΔΟΚ με τη στήριξη επαγγελματικών φορέων του κλάδου, του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 6ης έκθεσης MEAT & GRILL DAYS 2018.

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, από τις 14.00 έως 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, είναι η υπεύθυνη ενημέρωση και η δημόσια συζήτηση για αυτό το επίκαιρο θέμα, που άλλωστε περιλαμβάνει και όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Σε συνεργασία με την UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) στο ερώτημα “Τι προσδοκά η κοινωνία και ποια η πληροφόρησή της από τον τομέα του κρέατος“, η ΕΔΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αποτυπώσει την κατάσταση και να αντιδράσει στη  μεθοδευμένη δυσφήμιση του κρέατος, η οποία μπορεί να έχει σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους  και στην κοινωνία.

Είναι γνωστό πως οι καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες του Έλληνα κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής και ως αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλει και προωθεί η χώρα μας.

Εντούτοις, ο  τομέας του κρέατος στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ και σε όλες τις προηγμένες χώρες, αντιμετωπίζει απειλές σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη λιανική και την κατανάλωση.

Η ΕΔΟΚ ως Πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένη από το κράτος και μοναδική Διεπαγγελματική Οργάνωση των επαγγελματικών κλάδων του κρέατος, παρακολουθεί με προσοχή και μαζί με τους επιστημονικούς και  κρατικούς φορείς, τα ζητήματα που αναφέρονται στο κρέας σχετικά με την υγιεινή της διατροφής, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, καθώς και την ευζωία των ζώων.

Πλήρη ενημέρωση για όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της 6ης έκθεσης MEAT & GRILL DAYS 2018 στο www.meatdays.gr

You might also like