Με πρωτοφανή επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου

 

Η Ελλάδα έγινε το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού διεξήχθη το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας με τεράστια επιτυχία , καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις’’ υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε και έφερε το συνέδριο αυτό στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Στο συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνώντας τους 400 σύνεδρους.

Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» φιλοξένησε εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ αναδείχθηκαν οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια, οι ιδιώτες και οι Πρεσβείες προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμού και την γαστρονομία κάθε περιοχής . Σημαντική ήταν η συμβολή με ξεχωριστό περίπτερο και προβολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο οποίος ήταν και χορηγός της διοργάνωσης .

Η παράλληλη έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου ξεκίνησε με την Τελετή των Εγκαινίων που έγινε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 18:30 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νικόλαος Αντώνογλου και τον Προέδρο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Καριμάλης Χαράλαμπο.

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση μας CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στο οποίο παραβρέθηκαν 400 σύνεδροι από 7 χώρες του εξωτερικού όπως Ισπανία , Γαλλία , Πορτογαλία , Βέλγιο , Μακάο , Ιταλία , Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά άνοιξε το ετήσιο συνέδριο του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO και στην ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα και προώθηση στο εξωτερικό της γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και της αγροδιατροφής.

Το συνέδριο τελείωσε με την απονομή των βραβείων ‘’Aurum of Honor 2018’’.

Το συνέδριο της Ceuco έκλεισε με την γευσιγνωσία από τα προϊόντα που έφεραν οι σύνεδροι από τις χώρες τους και τα οποίο γεύθηκαν πλήθος κόσμου.

 

 

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και το Δεύτερο προγραμματισμένο Συνέδριο με θέμα ‘’Αγροδιατροφή και Τουρισμός’’ με πολύ σημαντικούς ομιλητές το οποίο παρακολουθήθηκε από μεγάλο αριθμό ακροατών.

Στο κλείσιμο της βραδιάς του Σάββατου πραγματοποιήθηκε το Επίσημο Gala που έγινε στο χώρο του Ζάππειου με όλους τους σύνεδρους και του επισήμους καλεσμένους που παρακολουθήσαν το ετήσιο συνέδριο της Ceuco.

Η διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group ευχαριστεί ιδιαίτερα το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ Catering  για την άψογη συνεργασία και τα υπέροχα πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους.

Της ημέρες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Παράλληλη έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας στην οποία λειτούργησαν περίπτερα Ιδιωτών, Επιμελητηρίων, Περιφερειών, Πρεσβειών και Δήμων οπού δέχτηκαν αμέτρητους επισκέπτες. Στις τρεις μέρες του συνεδρίου και της έκθεσης περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο Ζάππειο, περιηγήθηκαν στα περίπτερα με τους δεκάδες επαγγελματίες.

Κυρίως το θετικό αποτέλεσμα ήταν ότι έγιναν ευρέως γνωστές στο κοινό των επισκεπτών οι διάφορες πτυχές της γαστρονομίας και του οίνου, ενημερώθηκαν για τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα που βρισκόντουσαν στα περίπτερα που συμμετείχαν, και παρακολουθήσαν τις γευσιγνωσίες. με κύριο σκοπό την ανάδειξη των κρασιών ,των γεύσεων και του τουρισμού της Ελλάδας.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην οποία πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία από πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού .

Την εμφάνιση τους έκαναν και τα χορευτικά τα οποία ήταν : Σύνδεσμος των Εν Ευβοία Πελοποννησίων Θ. Κολοκοτρώνης και Λαογραφικός Όμιλος Ψαχνών Ευ Ζήν τα οποία ψυχαγώγησαν όχι μόνο το κοινό αλλά και τους εκθέτες.

Κατά κοινή ομολογία των υπευθύνων του Ζαππείου, σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου που έχουν δει στο Ζάππειο.

You might also like