Δυναμική παρουσία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College στην 12η Agrothessaly

Πολυεπίπεδη θα είναι η παρουσία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College στην 12η πανελλήνια έκθεση για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία «Agrothessaly», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019 στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στελέχη των δύο ιδρυμάτων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα εκπαιδευτικά προγράμματά και τις υπηρεσίες τους στο σταντ C05 (τέντα Α’).

Επίσης, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην έκθεση, τα δύο ιδρύματα διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Metropol (Ρούσβελτ 14, Λάρισα) το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 18:00. Οι εισηγητές θα αναφερθούν στα νέα προγράμματα κατάρτισης, όπως το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Perrotis College, την αγροτική επιχειρηματικότητα καθώς και τα προγράμματα υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας τόσο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής όσο και του Perrotis College. Η εκδήλωση απευθύνεται σε: μαθητές και γονείς, σπουδαστές και αποφοίτους γεωπονικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College καθώς και σε επιχειρήσεις και φορείς του αγροδιατροφικού τομέα.

Τέλος, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα έχει συμμετοχή στην Agrothessaly και μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο των industry disruptors θα παρουσιάζεται από το Rutgers University το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιλέχθηκε, σε συνεργασία με το Rutgers University και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως στρατηγικός εταίρος για την υλοποίηση του προγράμματος και τη διοργάνωση δράσεων. Συγκεκριμένα, η Σχολή πραγματοποιεί κλαδικές μελέτες και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού. Την Κυριακή 3 Μαρτίου (10:00-11:30) το πρόγραμμα διοργανώνει, στην αίθουσα Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μικροπιστώσεις: ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής».

 

 

 

 

You might also like