«Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη

 

Το νέο βιβλίο «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, παρουσίασαν οι Εκδόσεις «Στέντορας» στην Πνευματική Εστία Βούλας.

Ο συγγραφέας, κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, υποδέχτηκε θερμά το κοινό που παρέστη στην εκδήλωση και ευχαρίστησε το Skywalker.gr για την πρωτοβουλία του να εκδώσει το δικό του βιβλίο ως το πρώτο των εκδόσεων Στέντορας.

Η παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και φροντίδα της κας Γιάννας Μίχου (Skywalker), πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών στα πεδία αναφοράς του βιβλίου.

Το βιβλίο των 256 σελίδων προλόγησαν η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), ο κ. Γιώργος Παπαβασίλης (Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων), ο κ. Αθανάσιος Κελλμάγερ (Πρόεδρος Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Αθηνών) και βέβαια η υπεύθυνη της επιμέλειας και της έκδοσης κα Κατερίνα Γκρίτζαλη (Στέλεχος του Skywalker και του Στέντορα).

Ο κ. Δημήτρης Φυντάνης (Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας του Skywakel.gr, που συνέλαβε την όλη ιδέα, επισήμανε: «Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης υπάρχει για να σου καταστρέφει την αυτοπεποίθηση, Όταν νομίζεις ότι έχεις πλήρη εικόνα, κάνε μια τελευταία αναζήτηση στα άρθρα του. Αν αισθάνεσαι πως κατέχεις την αλήθεια για την Αγροτική ή την Τοπική Ανάπτυξη, μίλησε μαζί του. Την στιγμή που νομίζεις ότι κατέχεις τα κλειδιά της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, άσε τον να σε βασανίσει με σημαντικές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την ανεπάρκειά σου. Δεν κατέχει τα πάντα, αλλά ειδικεύεται σε αυτά που δεν βλέπει κανείς άλλος. Αν θέλεις να ανοίγεις ορίζοντες, τον κάνεις φίλο».

Ο συγγραφέας κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, ξεκίνησε να γράφει το 2000 τα ΑγροΝέα, και να τα κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με την ίδια ακριβώς μορφή, μέσω fax (τότε, με email σήμερα), με αφορμή την υποστήριξη 19 Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες υλοποιούσαν προγράμματα Leader, στην ελληνική ύπαιθρο.

Στο βιβλίο του «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» με κείμενα που δημοσιεύθηκαν στον Στέντορα και αλλού, βρίσκονται σκόρπιες «φωτογραφίες» από τον αγροτικό κόσμο, με τον οποίο μοιάζει να μην θέλει να ασχοληθεί κανένας.

 

Από αριστερά: Η κα Δάφνη Δαπογένη (διόρθωση), η κα Γιάννα Μίχου (υπεύθυνη εκδήλωσης), ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης και η κα Κατερίνα Γκρίτζαλη (επιμέλεια)

 

Όλοι ασχολούνται με την αγροτική ανάπτυξη ή με την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ή με την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, ή την παραγωγικότητα μιας εκτροφής ή εκμετάλλευσης, με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, με την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα, αλλά σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με τους αυθεντικούς αγρότες, τους πραγματικούς φροντιστές του περιβάλλοντος, τους ανθρώπους των αγροτικών κοινωνιών και τους παραγωγούς του πραγματικού πλούτου.

Το βιβλίο αυτό λοιπόν, λειτουργεί ως ένα άλλο πολύ ισχυρό τηλεσκόπιο που προσπαθεί να δει για παράδειγμα, από το βουνό της Πάρνηθας, τους αγρότες και κτηνοτρόφους του λεκανοπεδίου της Αττικής, αποτυπώνοντας τα συναισθήματα όλων εκείνων που παράγουν πραγματικό πλούτο.


Κεντρική φωτογραφία: Από αριστερά: Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης (συγγραφέας), ο κ. Γεώργιος Παπαβασίλης (παραγωγός κηπευτικών), ο κ. Αθανάσιος Κελμάγερ (ανθοπαραγωγός) και η κα Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος)

 

You might also like