AgriBusiness Forum 2019: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 2ο ετήσιο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum που διεξήχθη στις Σέρρες 1-2/11/2019 με θέμα: «Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή».

Στο φετινό γεγονός, 370 σύνεδροι και 48 ομιλητές υψηλού επιπέδου από τον πολιτικό, ερευνητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τομέα, ανέλυσαν τις τάσεις, προσδιόρισαν τις προκλήσεις, παρουσίασαν πρότυπα και συνομίλησαν για τον εκσυγχρονισμό και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παραγωγή, επεξεργασία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα και επέκεινα.

Το AgriBusiness Forum 2019 παρείχε επίσης σειρά παράπλευρων δραστηριοτήτων, όπως τα τέσσερα εκπαιδευτικά εργαστήρια και ο διαγωνισμός καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας, την επίσκεψη πεδίου στη λίμνη Κερκίνη με θέμα την βουβαλοτροφία, καθώς επίσης και ευκαιρίες πολυεπίπεδων επαφών στα networking reception. Επαφές που συνεχίστηκαν και κατά το επίσημο δείπνο του συνεδρίου που παρετέθη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Παρασκευή το βράδυ.

Στις προτεραιότητες του AgriBusiness Forum ήταν η ενδυνάμωση της γνώσης και της εξωστρέφειας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, η προώθηση της καινοτομίας και της διατομεακής ενημέρωσης για βιώσιμα και επικερδή αγροτικά συστήματα και η ανάπτυξη των συνεργιών προς όφελος του αγροδιατροφικού γίγνεσθαι στην χώρα μας.

AgriBusiness Forum 2020

Το 3ο ετήσιο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 6 με 7 Νοεμβρίου του 2020, με την συμμετοχή των οργανισμών του ΟΗΕ (FAO, UN Women) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Το 2020 θα υλοποιηθεί επίσης και το 1ο περιφερειακό AgriBusiness Forum στην Κωνσταντινούπολη (μέσα Σεπτεμβρίου), με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα 12 κράτη-μέλη του ΟΣΕΠ από την Βαλκανική και την Μαύρη Θάλασσα.

Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τον αγροτουρισμό, καθώς κι ένα πανελλήνιο συνέδριο αφιερωμένο στην αλυσίδα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας του κρέατος.

Ενώ τέλος, θα πραγματοποιηθούν και δύο θεματικά AgriFood Traction Tours στην Ολλανδία (τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2020) για γνωριμία και εξοικείωση στις μεθόδους καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας που υιοθετεί μια από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής αγροτικών προϊόντων στον κόσμο.

You might also like