Φ. Αραμπατζή – ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ελληνοποιήσεις, ενδυνάμωση ελεγκτικού μηχανισμού και εκπαίδευση νέων αγροτών

Η αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την επίσκεψη της υφυπουργού στα γραφεία του οργανισμού.

 

 

«Τη συζήτηση μονοπώλησε η αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, που όπως γνωρίζετε, είναι διακηρυγμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εργαλεία την εντατικοποίηση και τη δημοσιοποίηση των ελέγχων, την αυστηριοποίηση του κυρωτικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τους παραβάτες, ειδικά δε τους παραβάτες οι οποίοι ελληνοποιούν προϊόντα παραβιάζοντας το πλαίσιο που διέπει τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)», είπε μετά τη συνάντηση η αρμόδια υφυπουργός.

Παράλληλα, οι δυο πλευρές συνομίλησαν για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης του ελεγκτικού μηχανισμού με πρόσληψη προσωπικού, με την κ. Αραμπατζή να σημειώνει ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες, από τις εισφορές των τυροκόμων και των κτηνοτρόφων υπέρ ΕΛΓΟ». Διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων ως προς την συμπερίληψη των αυγοπαραγωγών στο σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» και στα σχετικά ισοζύγια για την προστασία της ελληνικής παραγωγής και των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση των νέων αγροτών, η κ. Αραμπατζή πρότεινε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, προκειμένου να υπάρξει η διασύνδεση της εκπαίδευσης στην πράξη σε χωράφια και σταβλικές εγκαταστάσεις.

 

 

Από την πλευρά της, η νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ ανέφερε ότι παρέλαβε την υποχρέωση εκπαίδευσης των 14.967 νέων αγροτών και 771 προγράμματα, που πρέπει να «τρέξουν». Σήμερα υλοποιούνται 20 προγράμματα και εντός των ημερών δρομολογούνται ακόμη 47.

You might also like