Αγελάδες παρασύρονται από τυφώνα για να βρεθούν ζωντανές σε ερημονήσι

Αγελάδες, που είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όταν φούσκωσαν τα νερά εξαιτίας του τυφώνα «Ντόριαν» τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρέθηκαν ζωντανές σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, να περιφέρονται σε μια αλυσίδα αποτελούμενη από αμμώδη νησιά.
Τα τρία τυχερά ζώα εντοπίστηκαν πρόσφατα από υπαλλήλους του εθνικού πάρκου του Κέιπ Λουκάουτ, δυόμισι μήνες αφότου εξαφανίστηκαν όταν ο τυφώνας κατηγορίας 1 έπληξε τα παράλια της Βόρειας Καρολίνας.
Οι αγελάδες κατάφεραν να κολυμπήσουν σχεδόν 10 χλμ. στη θάλασσα, έως ότου οι οπλές τους να πατήσουν και πάλι σε στέρεο έδαφος: Ένα ακατοίκητο νησάκι με αμμόλοφους και αραιή βλάστηση που ανήκει στην αλυσίδα των Άουτερ Μπανκς, σύμφωνα με την εφημερίδα Charlotte Observer. Αυτά τα νησάκια σχηματίζουν μια αλυσίδα που εκτείνεται σε 300 χλμ. κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Καρολίνας.

Οι τρεις αγελάδες ζούσαν ελεύθερες σε μια ιδιωτική φάρμα, στο νησί Σίνταρ. Ο τυφώνας «Ντόριαν», που έπληξε την περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε ένα «μίνι τσουνάμι», σκοτώνοντας περίπου 30 ζώα, καθώς πολλά από αυτά είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα. Ο ιδιοκτήτης τους, Γούντι Χάνκοκ, αναγνώρισε τις αγελάδες του που βρισκόντουσαν στο νησί οι οποίες θα επιστρέψουν και πάλι στο λιβάδι τους, αυτή τη φορά με το πλοίο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του πάρκου.

You might also like