HELLAGRO: Τέσσερις τόνοι λιγότερο πλαστικό ετησίως στο περιβάλλον από τον «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» 

Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο Σύστημα Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP-FIX της HELLAGRO A.E. για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.

Τα οφέλη του Συστήματος Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP-FIX σε σχέση με τους υφιστάμενους τρόπους συσκευασίας παλέτας (κυρίαρχα stretch film) είναι πολλαπλά, όπως αυξημένη ασφάλεια κατά τη μεταφορά της παλέτας, σημαντική μείωση κόστους, εξοικονόμηση χρόνου κατά την παλετοποίηση και το ιδιαίτερα σημαντικό ότι είναι οικολογικό προϊόν, βιοδιασπώμενο και  υδατοδιαλυτό.

«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σύστημα παλετοποίησης γιατί αποτελεί ένα οικολογικό προϊόν,  κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και φυσικά με μηδενικά απόβλητα, γεγονός που συνάδει απόλυτα με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας μας, παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας», τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Λάζαρος Τσακανίκας, Γενικός Διευθυντής του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ.

 

 

Η παραπάνω συνεργασία της εταιρείας HELLAGRO με τον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πιλοτικής εγκατάστασης του συστήματος της κόλλας GRIP FIX στο εργοστάσιο ζωοτροφών της εταιρείας, με σκοπό την αξιολόγηση των μοναδικών δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων του συστήματος.

Με τη χρήση του συστήματος GRIP FIX επιτεύχθηκε πλέον του 35% μείωση του κόστους παλετοποίησης και παράλληλα μείωση έως και 4 τόνους πλαστικής συσκευασίας ετησίως.

Υπενθυμίζεται πως το νέο Σύστημα Σταθεροποίησης Παλέτας με Κόλλα GRIP-FIX βραβεύθηκε στην κατηγορία «Νέες Μέθοδοι Συσκευασίας – Χρήση Νέων Πρώτων Υλών ή/και Μηχανημάτων», στα Packaging Innovation Awards 2019, που αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των συγκεκριμένων πλεονεκτημάτων της μεθόδου, με κυριότερα αυτό της συμβολής στο μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, μέσω του ουσιαστικού περιορισμού της ανάγκης χρήσης πλαστικών υλικών συσκευασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

HELLAGRO A.E.

Website: www.hellagro.gr
E-mail:  [email protected]

You might also like