Τα υποκατάστατα κρέατος κίνδυνος για τους αλλεργικούς

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα υποκατάστατα κρέατος που μπαίνουν σε πολλά φαγητά για vegan όπως για παράδειγμα στα χάμπουργκερ για χορτοφάγους, περιέχουν συχνά πρωτεΐνες μπιζελιού και φιστικιών, κάτι που εάν κάποιος είναι αλλεργικός σε αυτά, μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο, ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 20 άνθρωποι στη Βρετανία μεταφέρονται κάθε χρόνο στα νοσοκομεία με βαριά αλλεργική αντίδραση. Στην ερώτηση των γιατρών εάν είναι βίγκαν απαντούν θετικά και στη δεύτερη ερώτηση εάν έφαγαν υποκατάστατο κρέατος απαντούν πάλι θετικά.

Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβεί όχι μόνο στα χάμπουργκερ, αλλά ακόμη και στις πίτσες, όπου για παράδειγμα κινδύνεψε ένας 25χρονος vegan, ο οποίος είχε βάλει στην πίτσα του υποκατάστατο πεπερόνι, ενώ ήταν αλλεργικός στην πρωτεΐνη από μπιζέλια και φιστίκια που αυτά χρησιμοποιούν.

Και προσοχή όπως αναφέρει ο αγγλικός ιστότοπος η πρωτείνη μπιζελιού και φιστικιού δεν είναι ένα πρόσθετο, αλλά το κύριο συστατικό στα υποκατάστατα κρέατος.

 

You might also like