ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σε ψηφιακή μορφή θα πραγματοποιηθούν φέτος και για πρώτη φορά μια σειρά από εκδηλώσεις που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα στις εκθέσεις MEAT & GRILL DAYS και DAIRY EXPO. Η διοργανώτρια εταιρεία O.MIND CREATIVES ανταποκρίθηκε άμεσα στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία, και κάνοντας χρήση της τεχνολογίας, προετοιμάζει ένα διαδικτυακό event που θα εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου εμπειρία για τους ομιλητές, τους χορηγούς και το κοινό, σε ασφαλείς συνθήκες συμμετοχής.

Με κύριο σκοπό τη διασύνδεση της αγοράς για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αλλά και τη γενικότερη ενεργοποίηση του επιχειρείν, το 2ήμερο αυτό event θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming, ώστε να μην στερηθεί κανείς τη γνώση και την επικοινωνία με επαγγελματίες και ειδικούς της αγοράς του κρέατος και της γαλακτοκομίας.

Ένα από τα βασικά δρώμενα του 2ημέρου θα είναι οι ημερίδες για την αγορά του κρέατος και της γαλακτοκομίας. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα “EVENTORA”, ο σύνεδρος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τις ομιλίες, να θέσει ερωτήματα, να συμμετέχει σε ψηφοφορίες, να περιηγηθεί στα ψηφιακά stands των χορηγών, και να συνομιλήσει ζωντανά με τους άλλους συνέδρους που συμμετέχουν.

Οι θεματικές θα είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρες και θα αφορούν «φλέγοντα» ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θέση της Πολιτείας σε αυτή, τις νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων από τους επαγγελματίες της λιανικής τροφίμων και της μαζικής εστίασης.

Πέραν του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί σε άλλη ημερομηνία, από την ίδια πλατφόρμα, η οργανοληπτική αξιολόγηση προϊόντων κρέατος και τυροκομικών, με ζωντανή σύνδεση από τα τραπέζια των αξιολογητών και σχολιασμό από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Η καθιερωμένη αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επέφερε η πανδημία, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης με ζωντανή μετάδοση.

Για τους λόγους αυτούς η διοργανώτρια εταιρία O.MIND CREATIVES, καλεί όλους τους παραγωγούς -παλιούς και νέους στο διαγωνισμό- που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τα εκλεκτά προϊόντα τους, να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, για τον Οκτώβριο του 2021, στο πλαίσιο της έκθεσης MEAT & GRILL DAYS 2021.

Στην 7η Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το Κρέας, μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί προϊόντων με έδρα την Ελλάδα όπου τα προϊόντα τους είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κώδικα τροφίμων και ποτών.

Η καθιερωμένη αξιολόγηση ελληνικών τυριώνθα διεξαχθεί φέτος σε διαφορετικό χώρο από τον καθιερωμένο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της ψηφιακής εκδήλωσης MEAT/DAIRY DAY, θα λάβει χώρα η εκδήλωση. Οι Έλληνες παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους – τα οποία θα έχουν αποστείλει σε θερμοκρασίες συντήρησης, 1-2 ημέρες νωρίτερα – και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες και γευσιγνώστες. Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία.

Στην 3η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα όπου τα προϊόντα τους είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κώδικα τροφίμων και ποτών.

Εξίσου ενδιαφέρον event θα είναι και ο διαγωνισμός κρεοπωλών “Butcher Wars” που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξαιτίας των εξελίξεων λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στις 2-3-4 Οκτωβρίου του 2021, στο πλαίσιο της 7ης διοργάνωσης της έκθεσης MEAT & GRILL DAYS, στο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής.Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τις δεξιότητες των κρεοπωλών στη γρήγορη διαχείριση του κρέατος.

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού ψηφιακού Event Μeat Day, η Γαλλική Διεπαγγελματική Ένωση Ζώντων Ζώων και Κρέατος Interbev και η μάρκα Γαλλικού Βόειου Κρέατος ανώτερης ποιότητας Bovillage διοργανώνουν το πρώτο Bovillage Ambassador Challenge με κεντρικό θέμα “10 στα 10”: οι 10 καταξιωμένοι επαγγελματίες & meat experts, Αmbassadors της Bovillage θα αναμετρηθούν παρουσιάζοντας ο καθένας ένα από τα 10 διασημότερα γαλλικά παρασκευάσματα βοείου κρέατος, προβάλλοντας τη μοναδική τεχνογνωσία τους μέσα από τη γαλλική κοπή, αξιοποίηση και εξευγενισμό του κρέατος.

Το challenge θα είναι διαθέσιμο on demand στην πλατφόρμα του Meat Day, οn demand, από τις 18/12.

Με την εμπειρία της ομάδας της O.MIND CREATIVES και τους συνεργάτες των περιοδικών MEAT PLACE και DAIRY NEWS, θα διεξαχθεί ένα πρωτοποριακό event με προστιθέμενη αξία για τους επαγγελματίες των κλάδων του κρέατος και της γαλακτοκομίας που θα το παρακολουθήσουν, και εργάζονται ώστε να ευημερήσουν οι επιχειρήσεις τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε εγγραφή.

Διοργάνωση OMIND CREATIVES

Πληροφορίες 210. 9010040