Καινοτόμες μέθοδοι παρασκευής κρέατος για τα εστιατόρια της Κύπρου

Νέες τεχνικές παρασκευής κρέατος και η ποιότητα κρέατος στον τομέα υπηρεσιών εστίασης της Κύπρου παρουσιάστηκαν σε δύο σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 1 Μαρτίου. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Intercollege, 85 σπουδαστές από το Casa College, το American College, το KES College και το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου παρακολούθησαν επίδειξη καινοτόμων μεθόδων παρασκευής πρόβειου και βόειου κρέατος, και της επίδρασης των πρώτων υλών στην ποιότητα της μερίδας.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Intercollege, τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Οργανισμό Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος – EBLEX. Ταυτόχρονα, 22 επαγγελματίες μάγειροι, μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, παρακολούθησαν παρουσίαση νέων τεχνικών παρασκευής κρέατος από τον Master Butcher Βιβ Χάρβεϊ και επιδείξεις μαγειρικής βοείου και πρόβειου κρέατος από την ταλαντούχα αγγλίδα σεφ Τζένι Τζόουνς στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο βράδυ, δεξίωση που παρέθεσε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ στη Βρετανική Κατοικία προς τιμήν του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Με αφορμή τις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν, ο Ζαν Πιέρ Γκαρνιέ, Διευθυντής Μάρκετινγκ του EBLEX, δήλωσε ότι «Ο στόχος αυτών των επιδείξεων είναι να αυξηθεί η ποικιλία κομματιών και παρασκευασμάτων κρέατος για τους Αρχιμαγείρους της Κύπρου και να βελτιωθούν τα τελικά αποτελέσματα στα πιάτα των εστιατορίων. Στοχεύουμε επίσης στην αύξηση της συνειδητοποίησης όσον αφορά την ποιότητα του αγγλικού κρέατος. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις έτυχαν πολύ καλής υποδοχής και ήδη εξετάζουμε τη διεύρυνση της γόνιμης συνεργασία μας με τους οργανισμούς υπηρεσιών εστίασης της Κύπρου».

You might also like