Επισημάνσεις κρεοπωλών για την πώληση αμνοεριφίων απευθείας στον καταναλωτή

Με την απευθείας πώληση αμνοεριφίων από τον παραγωγό στον καταναλωτή, ασχολείται σε έγγραφό της η Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες». Το έγγραφο αποστέλλεται στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γ.Δ. Κτηνιατρικής, Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας), Ανάπτυξης (Γ.Γ. Εμπορίου), Οικονομικών (ΣΔΟΕ), καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής (Γ.Δ. Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), και αναφερόμενο στην ιδέα της απευθείας πώλησης αμνοεριφίων από τον παραγωγό στον καταναλωτή, υπενθυμίζει τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από την εθνική και Κοινοτική νομοθεσία.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, απέναντι στους παραγωγούς και τους καταναλωτές», καταλήγουν οι κρεοπώλες της Αθήνας, που τις προηγούμενες μέρες είχαν μια σειρά επαφών με αρμόδιους των ελεγκτικών φορέων, καθώς και με δημάρχους της Αττικής.

Αναλυτικά η επιστολή τους έχει ως εξής:

«Μετά από δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και παροτρύνσεις δημοσιογράφων με αφορμή το “κίνημα της πατάτας” (διανομή αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή), υπάρχει σκεπτικό για τις ημέρες του Πάσχα να γίνει το ίδιο και με τα αμνοερίφια.

Καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς γι’ αυτό που ετοιμάζεται να γίνει. Το κρέας για να φτάσει από τον στάβλο στον καταναλωτή, πρέπει να περάσει από χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή σύγχρονα σφαγεία, ψυχόμενα μεταφορικά μέσα και κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ορίζουν οι κοινοτικές οδηγίες και η ελληνική νομοθεσία.

Δεν είμαστε αντίθετοι στο να πουλήσει ο Έλληνας κτηνοτρόφος την παραγωγή του στην καλύτερη τιμή και συγχρόνως να αγοράσει σε καλή τιμή ο Έλληνας καταναλωτής.

Είμαστε αντίθετοι στη μη σωστή διακίνηση του κρέατος που γίνεται σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή και τη μη σωστή του ενημέρωση.

Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, απέναντι στους παραγωγούς και τους καταναλωτές, σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή».

You might also like