Οι κρεοπώλες για τα προβλήματα της πασχαλινής αγοράς

Καλώντας όλους τους αρμόδιους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, οι κρεοπώλες της Αθήνας εξέδωσαν ανακοίνωση για την κατάσταση που επικράτησε στην πασχαλινή αγορά κρέατος. Κάνουν λόγο για ένα σκηνικό που «στήθηκε» και το οποίο συνετέλεσε στην παραπλάνηση των καταναλωτών, αλλά και στη διστακτικότητα των κρεοπωλών να προμηθευτούν αμνοερίφια. Αυτό το δεύτερο μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, που στράφηκαν στο κρεοπωλείο το Μεγάλο Σάββατο όταν διαπίστωσαν ότι το «κίνημα του οβελία» δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό που υποσχέθηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» έχει ως εξής:

Το όλο σκηνικό που «στήθηκε», τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με τα φτηνά αμνοερίφια, μέσω Δήμων, σούπερ μάρκετ και άλλων σημείων πώλησης, με τη σύμφωνη γνώμη των παραγωγών, κάτω από το γενικό κλίμα της οικονομικής ανέχειας του έλληνα καταναλωτή και της οικονομικής δυσπραγίας του έλληνα κτηνοτρόφου, είχε σαν αποτέλεσμα:

1. Οι καταναλωτές να παραπλανηθούν, με διαφημιστικά δώρα και εκπτωτικά κουπόνια, για δήθεν ποιοτικό αμνοερίφιο σε τιμές κάτω του κόστους, το οποίο τελικά δεν ανταποκρινόταν σ’ αυτό που τους είχαν υποσχεθεί.

2. Εμείς, οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, φοβούμενοι το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, να μην προμηθευτούμε τις ανάλογες ποσότητες αμνοεριφίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές που απευθύνθηκαν το Μ. Σάββατο στα καταστήματά μας για ελληνικό ποιοτικό κρέας.

3. Να αποδειχθεί ότι η αξία του παραδοσιακού κρεοπώλη είναι διαχρονική, αφού για άλλη μία χρονιά πουλήσαμε ποιοτικό κρέας στη σωστή τιμή, χωρίς διακυμάνσεις ανάλογα με τη ζήτηση.

Μήπως είναι καιρός να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και να επιβληθούν ακόμα και ποινές, σε όσους δημιούργησαν αυτό το κλίμα;

You might also like