Με επιτυχία στο Ηράκλειο το συνέδριο της ΠΟΚΚ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 31ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Κυριακή 3/6. Ο φιλόξενος Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου φρόντισε για ένα άψογο συνέδριο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το συνέδριο τίμησαν οι Αρχές της περιοχής: παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστείδης Μπολάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφεράκης, ο περιφερειακός διευθυντής Κτηνιατρικής Ζαχαρίας Σομαράς, ο εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΝΗ Γιώργος Χατζηδάκης.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε από τους σύνεδρους που πήραν τον λόγο αφορούσε το μέλλον του επαγγέλματος, ζητήματα που υπάρχουν σε σχέση με τις αρχές, αλλά και προτάσεις για το ξεπέρασμα της σημερινής κατάστασης. Αρκετά θετική είναι πλέον η εικόνα που υπάρχει στον κλάδο για την λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στο κρέας, αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης από τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος. Επίσης απασχολεί το μέλλον της ασφάλισης και του επικουρικού, αφού, όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, οι κρεοπώλες διαπιστώνουν ότι τόσο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται, όσο και οι συντάξεις τους μετά την έξοδο από το επάγγελμα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

You might also like