Ο κλάδος κρέατος στη μάχη κατά της πείνας

Η παγκόσμια βιομηχανία κρέατος καλείται να στηρίξει και να υποστηρίξει μια νέα πρωτοβουλία για τον τερματισμό της παιδικής πείνας στον πλανήτη. Η πρωτοβουλία, που λανσαρίστηκε στις αρχές του μήνα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος στο Παρίσι, υπό την ονομασία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπεύει να αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το όνομα της οργάνωσης προήλθε από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ το 2010 και τα οποία δείχνουν ότι στον πλανήτη μας ένα παιδί πεθαίνει από πείνα κάθε έξι δευτερόλεπτα.

Ο οργανισμός «Έξι δευτερόλεπτα» αναζητά εταίρους και υποστηρικτές στην παγκόσμια βιομηχανία του κρέατος και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη εγκρίνει η Διεθνής Γραμματεία Κρέατος (IMS), ο πρόεδρος της οποίας Αρ. Λαβαγιόλ, δηλώνει: «Υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Το σχέδιο “Έξι δευτερόλεπτα” είναι σοφό, και η παγκόσμια βιομηχανία του κρέατος είναι η πιο κατάλληλη για να αποδεχθεί αυτή την πρόκληση. Το μέγεθος, η δύναμη και η πολυμορφία της παγκόσμιας βιομηχανίας κρέατος προσφέρουν τη δυνατότητα να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του καταναλωτή για το θέμα της πείνας και να δοθεί σε αυτό το σκοπό ενέργεια τόση που θα κάνει τη διαφορά».

Από την πλευρά του ο Φ. Σενγκ, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης των αμερικανών εξαγωγέων κρέατος, δηλώνει ότι «αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε για το κρέας να γίνει εκείνο το εμπορικό είδος που μάχεται για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας». Σύμφωνα με το πρόσωπο που ίδρυσε και ηγείται της οργάνωσης «Έξι δευτερόλεπτα», τον Τζ. Κάρμαν, «συνδέοντας τις πωλήσεις των προϊόντων της με αυτό τον τίμιο αγώνα, η βιομηχανία κρέατος μπορεί όχι μόνο να έχει ηγετικό ρόλο στο κίνημα για την αντιμετώπιση των θανάτων από πείνα, αλλά επίσης να δημιουργήσει μια συνεργασία ελπίδας και δράσης με τους πελάτες της, οι οποίοι θα εμπνευστούν να να βοηθήσουν».

Η οργάνωση «Έξι δευτερόλεπτα» θα κατευθύνει κεφάλαια σε πρωτοβουλίες που βοηθούν την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και τη βελτίωση της πρόσβασης σε τρόφιμα στις περιοχές που μαστίζει η πείνα και ο υποσιτισμός παιδιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, www.thesixsecondproject.org.

You might also like