Στο ΥΠΑΑΤ ο ΕΦΕΤ

Επιστρέφει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εποπτεία του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε. Είναι η τρίτη κατά σειρά μεταφορά μέσα σε λίγα χρόνια: προηγήθηκε η μεταφορά του ΕΦΕΤ από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και τώρα επιστρέφει στο ΥΠΑΑΤ.

Η μεταφορά αυτή συναντά την αντίδραση των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ που κάνουν λόγο για «σχέδιο απαξίωσης του ΕΦΕΤ, μέσω της αποδόμησής και της απορρόφησης του από υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του ΕΦΕΤ καταγγέλλει: «Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δείχνει να πορεύεται σε παλιούς, καταστροφικούς δρόμους, με την επικράτηση συντεχνιακών συμφερόντων και στέλνοντας το μήνυμα σε συντεχνίες και επαγγελματικές ομάδες, ότι για μία ακόμη φορά στην πολιτική ζωή του τόπου, επανέρχονται θεσμικοί παράγοντες που έχουν τις πόρτες τους ανοικτές σε αιτήματα ρουσφετολογικού τύπου. Ο ΕΦΕΤ βρίσκεται αρκετές φορές στο στόχαστρο πολλών παραγόντων, επειδή οι έλεγχοι που διεξάγουν οι ελεγκτές του με απόλυτη αμεροληψία και ευσυνειδησία που αναγνωρίζεται από τους πολίτες, θίγονται τα συμφέροντα κάποιων επιχειρήσεων που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές αλλά και συντεχνιών που νιώθουν ότι απειλούνται».

You might also like