Συνάντηση Χαρακόπουλου με ΣΕΚ

Την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση και στήριξη της κτηνοτροφίας επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνεργασία που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Αντικείμενο της συνάντησης, μεταξύ άλλων, αποτέλεσαν προβλήματα όπως το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες, η ηλεκτρονική διασύνδεση σφαγείων και η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης των κρεάτων στην ταμειακή μηχανή.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης». Υπενθύμισε την πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής. Δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου 4056/2012.

Ο αναπληρωτής υπουργός καταλήγοντας υποσχέθηκε να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα ζητήματα που ετέθησαν από τους κτηνοτρόφους και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, σε σύντομο διάστημα, σε συνεργασία με το ΣΕΚ, για τον οποίο «οι πόρτες του Υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτές», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

You might also like