Αντίθετοι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κάθε άλλη αλλαγή

«Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δεν μπαίνουν σε καμία συζήτηση μετακίνησης, μετάταξης, μεταφοράς ή ο,τιδήποτε άλλο». Αυτό δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των εργαζομένων του Οργανισμού εκδηλώνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης με σκοπό την απόλυση εργαζομένων ή την συρρίκνωση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «Οι τέσσερις φορείς συγχωνεύτηκαν και αποτελούν πλέον τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος προβλέπει 774 οργανικές θέσεις και στον οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά αντίθετα για να φέρει εις πέρας το έργο του, έχει ανάγκη και επιπλέον προσλήψεων».

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μετά τη ματαίωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις 11/07/2012, στο οποίο θα συζητιόταν το σχέδιο οργανογράμματος του Οργανισμού. Αν και οι εργαζόμενοι των τεσσάρων οργανισμών που συγχωνεύτηκαν είχαν αντιδράσει έντονα στην ίδρυση του ΕΛΓΟ, καθώς όπως λένε «ήταν ολοφάνερο ότι εντασσόταν στη λογική της βίαιης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης του κράτους», σήμερα αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα του ενιαίου οργανισμού, στον οποίο έχουν μεταφερθεί όλοι οι εργαζόμενοι με οργανική θέση, βλέπουν με δυσπιστία κάθε σχέδιο αξιολόγησης, αλλά και έχουν πολλούς λόγους να αμφιβάλλουν για τις προθέσεις της διοίκησης.

Την ίδια στιγμή, δηλώνουν ότι «θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο, ο νέος οργανισμός να συντονίσει εσωτερικά το βηματισμό του και να ισορροπήσει με συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ των τομέων του, αξιοποιώντας όλο το έμψυχο δυναμικό του. Το δημόσιο συμφέρον που όλοι επικαλούνται για κάθε σχέδιο που επιδιώκουν να προωθήσουν, εμείς λέμε ότι εξυπηρετείται όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι, εφόσον βέβαια τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Τέλος ο Σύλλογος ζητά την κατάρτιση οργανογράμματος με επιχειρησιακό σχεδιασμό, «που δε θα αλληθωρίζει προς το αθηναϊκό κέντρο και προς τους ημέτερους, που θα δίνει πραγματική δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού, εκεί όπου βρίσκεται (η διασπορά του προσωπικού στην περιφέρεια είναι κατά τη γνώμη μας πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, καθώς βρίσκεται κοντά στον αγρότη και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί)».

Γι αυτό και ζητούν άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να εκθέσουν τις προτάσεις τους.

You might also like