Αξιολόγηση προϊόντων κρέατος στα Meat Days 2012

Με τη συνδιοργάνωση των επαγγελματικών φορέων της βιομηχανίας κρέατος η διεξαγωγή της 1ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων είναι ένα γεγονός που δημιουργεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Η Αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, ως παράλληλο γεγονός στην έκθεση Meat Days 2012.

Η όλη διαδικασία είναι βασισμένη σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς και έχει σημαντική επιστημονική υποστήριξη. Η διενέργεια του διαγωνισμού αξιολόγησης αποτελεί συνδιοργάνωση των επαγγελματικών οργανώσεων ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος) και ΣΠΑΚΒΕ (Σύλλογος για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής Εμπορίας και Μεταποίηση Κρέατος Β. Ελλάδος) μαζί με την εταιρεία διοργανώσεων εκθέσεων o.mind Creatives και το περιοδικό Meat Place.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και η βράβευση ελληνικών προϊόντων κρέατος ανώτερης ποιότητας που πληρούν τα διεθνή πρότυπα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί αφενός στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα κρέατος που θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση για την αγορά, αφετέρου στην αύξηση των εξαγωγών δεδομένου ότι την εκδήλωση αυτή θα κληθούν να την παρακολουθήσουν εμπορικοί ακόλουθοι και επιχειρηματίες ξένων κρατών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ελληνικές εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, τοπικές ή με πανελλαδικό δίκτυο διανομής, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αλλαντικών, λουκάνικων, κρεατοσκευασμάτων και παραδοσιακών προϊόντων με βάση το κρέας. Ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Στο διαγωνισμό αυτό θα βραβευτούν όλα τα προϊόντα που θα εκπληρώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (γεύση, εξωτερική εμφάνιση, χρώμα κ.λπ.) και δεν θα υπάρχει ένας μοναδικός «πρώτος», «δεύτερος» και «τρίτος» νικητής. Ως αξιολογητές θα συμμετάσχουν επιστήμονες, καθηγητές και τεχνολόγοι τροφίμων, αλλά και άτομα που εργάζονται στην παραγωγή, στον ποιοτικό έλεγχο της βιομηχανίας κρέατος και επαγγελματίες σεφ από γνωστά εστιατόρια.

Η 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας και των ελληνικών κρεατοσκευασμάτων φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλα αυτά τα προϊόντα.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή με τα προϊόντα τους μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210-9010040 ή να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα στοιχεία για την αξιολόγηση, αλλά και πληροφορίες για την έκθεση Meat Days 2012 και τις παράλληλες εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.meatdays.gr.

Για να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση, συμπληρώστε την αίτηση που θα βρείτε εδώ.

You might also like