«Στηρίζουμε την ίδρυση Διεπαγγελματικής Κρέατος» δηλώνει ο Χαρακόπουλος

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα του κλάδου είχε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο κ. Χαρακόπουλος στη συνάντηση τάχθηκε υπέρ της προώθησης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

Η συζήτηση, στην οποία οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, έδωσε την ευκαιρία να τεθούν και πάλι τα ζητήματα των ελέγχων, της αποκομιδής των υπολειμμάτων, των εργαστηρίων που διατηρούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΚΚ ενημέρωσαν τον κ. Χαρακόπουλο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες για να φτιαχτεί μια Διεπαγγελματική Οργάνωσηπου θα συνενώσει όλους τους φορείς του κρέατος.

«Η Διεπαγγελματική Οργάνωση συνιστά αναμφίβολα ένα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον, όπου με διάλογο, αλληλοκατανόηση και συνεργασία θα επιλύονται τα κοινά και χρονίζοντα προβλήματα στην παραγωγή, σφαγή, διακίνηση και εμπορία του κρέατος» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κρεοπωλών, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι φορέων από το σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση, ανατέθηκε στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη, να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στις διαδικασίες για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, υπογράμμισε στους εκπροσώπους των κρεοπωλών ότι «η κτηνοτροφία εντάσσεται στις κεντρικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά με βασικό στόχο τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής σε γάλα και κρέας, ώστε να ανατραπεί το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών ιδίως στο κρέας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την ΠΟΚΚ, ο πρόεδρος Θωμάς Χαρίσης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαργύρης, ο Γενικός Γραμματέας Σάββας Κεσίδης, ο έφορος δημοσίων σχέσεων και πρόεδρος του σωματείου του Πειραιά Σταύρος Πέρρος, καθώς και οι πρόεδροι των συνδέσμων Αθήνας Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, Θεσσαλονίκης Νίκος Εμμανουηλίδης και Μεσσηνίας Δημήτρης Γαλανάκης.

 

Και με τον Πάνο Καμμένο

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΚΚ και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον υπεύθυνο του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Γιοβανόπουλο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κόμματος στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, όπως η Διεπαγγελματική Ένωση, η αναβάθμιση των σχολών επαγγελμάτων κρέατος, η ανάγκη κατάργησης του κλειστού παρακείμενου χώρου παρασκευής και η αναβάθμιση της πολιτικής περί σφαγείων.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «oι συναντήσεις θα συνεχιστούν διότι ζητήματα όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του κρέατος που καταναλώνουν οι Έλληνες βρίσκονται στην προμετωπίδα του ενδιαφέροντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

You might also like