Προτεραιότητα υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους το ΥΠΑΑΤ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων πραγματοποίησαν χθες (5/9) ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις συναντήσεις οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το κυρίαρχο πρόβλημα της τιμής των ζωοτροφών και ζήτησαν την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής καλαμποκιού.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι έχει κατατεθεί σχέδιο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υποσχέθηκε να διαβιβάσει και αίτημα για περιορισμό των εξαγωγών καλαμποκιού. Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν ακόμη τη διαγραφή του 50% των χρεών των κτηνοτρόφων, αίτημα στο οποίο δεν φαίνεται να πήραν απάντηση.

Από την πλευρά του το υπουργείο μετά τις συναντήσεις εξέδωσε δελτίο τύπου, όπου ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης φέρεται να δηλώνει: «αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της εξισωτικής αποζημίωσης και προωθούμε τάχιστα την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων, ώστε να εξασφαλίσουμε κεφάλαια κίνησης για τους δοκιμαζόμενους αυτήν την περίοδο κτηνοτρόφους. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη στήριξη των κτηνοτροφικών προϊόντων και θέλουμε να ενισχύσουμε τον έλεγχο στην παραγωγή και εμπορία έτσι ώστε να διασφαλίζονται υψηλές τιμές για τον παραγωγό».

You might also like