Σφαιρική ενημέρωση για τα κλαδικά θέματα

Πλούσια σε θεματολογία ήταν η έκτακτη Γ.Σ. που συγκάλεσε η Ένωση Παραδοσιακών κρεοπωλών Αθήνας Ν. Αττικής «Οι Ταξιάρχες» στις 5 Δεκεμβρίου 2012. Σκοπός ήταν η ενημέρωσή των μελών της για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου αλλά και για τις νέες άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τις αδειοδοτήσεις η Ένωση πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με την κ. Παπανικολάου, γεν. γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. «Το θέμα του παρακείμενου χώρου είναι σημαντικό», είπε ο κ. Ντεληφιλιππίδης. «Το παλεύουμε εδώ και χρόνια και επί προεδρίας του κ. Δημητρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να πουλήσουμε στα καταστήματά μας και άλλα είδη διατροφής. Ο παρακείμενος χώρος όμως θέλει ειδική άδεια. Γίνετε αίτηση στο Δήμο όπου ο συνάδελφος συμπληρώνει τι άλλο θέλει να πουλάει. Για την αναθεώρηση της άδειας χρειάζεται και ένα παράβολο 186 ευρώ προς το Δήμο».

Άλλο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν ο ανταγωνισμός που δέχονται οι παραδοσιακοί κρεοπώλες από μεγάλες αλυσίδες super market. Επίσης συζήτησαν τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τους μέσω του ΕΣΠΑ. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι εξελίξεις από τη ΓΣΕΒΕΕ. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν για τις ρυθμίσεις σχετικά με τον ΟΑΕΕ που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Για την διεπαγγελματική οργάνωση κρέατος είπε ο κ. Ντεληφιλιππίδης ότι είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Όσον αφορά τις σχολές επαγγελμάτων κρέατος είπε πως πρέπει να αναβαθμιστούν και να διατηρήσουν τον κρατικό τους χαρακτήρα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη λειτουργία των κρεοπωλείων και τις Κυριακές, ζήτημα για το οποίο η Ένωση είναι κάθετα αντίθετη.

You might also like