Πρώτος σταθμός του Meat Place Tour την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Ξάνθη -Πρόσκληση

Το περιοδικό της αγοράς κρέατος Meat Place σε συνεργασία με το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει την πρώτη ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο των «Meat Place Tour», η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Z Palace” (Τέρμα Γεωργίου Κονδύλη, Ξάνθη) στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Ουρανός».

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους Έλληνες επαγγελματίες για τις νέες Υγειονομικές και Αγορανομικές Διατάξεις καθώς και για τον νέο Κώδικα Τροφίμων αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον κλάδο του κρέατος που έχει τη δυναμική και τα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Με την νέα Υγειονομική Διάταξη που επιτρέπει την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο δραστηριοτήτων πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών και σε συνδυασμό με τη νέα Αγορανομική Διάταξη που καταργεί τις ξεπερασμένες ρυθμίσεις-παρεμβάσεις του Κράτους στη λειτουργία της αγοράς δημιουργούνται νέα δεδομένα ανταγωνισμού για τα κρεοπωλεία και για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Ανατροπές φέρνουν και οι διατάξεις του νέου Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που περιλαμβάνουν προδιαγραφές, απαιτήσεις και όρους για την κυκλοφορία των τροφίμων και των υλικών και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Η θεματολογία της ημερίδας θα περιλαμβάνει και την παρουσίαση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμών που προορίζονται για καταστήματα και βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος που η εφαρμογή τους θα εκσυγχρονίσει και θα βελτιώσει την απόδοση των επιχειρήσεων εναρμονίζοντας τη λειτουργία τους στις απαιτήσεις του νέου νομικού καθεστώτος. Αναλυτικότερα τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα είναι τα εξής:

• Νέες Υγειονομικές και Αγορανομικές Διατάξεις
• Νέος Κώδικας Τροφίμων
• Επενδυτικά Προγράμματα
• Επεξεργασία – Συσκευασία – Ζύγιση
• Τεχνολογίες – Μηχανοργάνωση
• Ψύξη – Συντήρηση

Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο κ. Νίκος Κασσαλιάς, διευθυντής του ΣΠΑΚΒΕ (Σύλλογος για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος) ο οποίος θα παρουσιάσει τις νέες Υγειονομικές και Αγορανομικές Διατάξεις και ο κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής στον Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολή του Α.Π.Θ., που θα αναλύσει τον νέο Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας στις εταιρείες ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑΣ Α.Ε., που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και οι οποίες συμμετείχαν στην «1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Meat Days 2012.

Η ενημερωτική ημερίδα απευθύνεται σε κρεοπωλεία, βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος, παραγωγούς και τοπικούς παράγοντες. Η παρακολούθηση της είναι δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός και αποσκοπεί στην υποστήριξη και στη δημιουργία μιας αισιόδοξης προοπτικής για την αγορά του κρέατος. Όσοι ενδιαφέρονται από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να παρακολουθήσουν την ημερίδα στην Ξάνθη μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 210 90 10040 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], δίνοντας τα στοιχεία τους.

Μετά την Ξάνθη το πρόγραμμα διεξαγωγής των ενημερωτικών ημερίδων του περιοδικού Meat Place διαμορφώνεται ως εξής: Τρίπολη 17 Φεβρουαρίου, Θεσσαλονίκη 10 Μαρτίου (Έκθεση Detrop), Αθήνα 7 Απριλίου (Έκθεση Εφοδιαστική Αλυσίδα), Ιωάννινα 19 Μαΐου, Κοζάνη 15 Μαΐου, Λάρισα 16 Μαΐου και Ηράκλειο Κρήτης 9 Ιουνίου.

You might also like