Ρητινικά δάπεδα νέας τεχνολογίας από την Polycoat

Η εταιρία Polycoat έχει εφαρμόσει τα δάπεδα της σειράς Sikafloor–PurCem της Sika σε πολλούς χώρους παραγωγής τροφίμων και ψυγεία, αλλά και σε χώρους βαθιάς κατάψυξης (Bake off) όπως στα Lidl Λάρισας, Σαλαμίνας, Πάτρας, Ρίου Ακταίου, στον Καλλιμάνη, κλπ.

Τα δάπεδα αυτά εφαρμόζονται σε υποστρώματα από σκυρόδεμα με έντονη καταπόνηση, τριβή και έντονη έκθεση σε χημικά, όπως για παράδειγμα: Βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων, σε υγρές ή ξηρές περιοχές επεξεργασίας, ψυγεία και καταψύκτες, περιοχές που υπόκεινται σε θερμικό σοκ, βιομηχανίες χημικών, εργαστήρια και συνεργεία.

Τα πολυουρεθανικά δάπεδα της κατηγορίας Sikafloor-PurCem της Sika, απαιτούν λιγότερη εργασία για την εφαρμογή τους διότι είναι πιο «ρευστά», σε σχέση με τα συμβατικά πολυουρεθανικά κονιάματα δαπέδου έντονης καταπόνησης. Αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα του δαπέδου είναι τα ακόλουθα:

• Εξαιρετική χημική αντοχή. Είναι ανθεκτικά σε μεγάλο εύρος οργανικών και ανόργανων οξέων, σε αλκάλια, αμίνες, άλατα και διαλύτες.
• Έχουν παρόμοιο συντελεστή θερμικής διαστολής με το σκυρόδεμα, επιτρέποντας την μετακίνηση με το υπόστρωμα κατά τη διάρκεια κανονικού θερμικού κύκλου.
• Διατήρηση των φυσικών του ιδιοτήτων σε θερμοκρασιακό εύρος από – 40ºC έως +120ºC.
• Δυνατότητα καθαρισμού με ατμό (σε πάχος 9 mm).
• Διαθέτουν δύναμη πρόσφυσης μεγαλύτερη από την εφελκυστική αντοχή του σκυροδέματος. Η εταιρία Polycoat παρέχει γραπτή εγγύηση τριών ετών σε όλα της τα έργα.

Επιπρόσθετα, παρέχει τεχνική υποστήριξη τόσο σε περίπτωση ζημιάς στο δάπεδο όσο και σε προβλήματα λόγω αλλαγής χρήσης του χώρου, ή μεταφοράς μηχανημάτων, κλπ. Η συντήρησή του είναι εύκολη και περιορίζεται στον σωστό καθαρισμό του για τον οποίο η Polycoat δίνει σχετικές οδηγίες.

You might also like