Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια με DNA αλόγου δεν κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπόθεση που προέκυψε ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Ιρλανδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) και αφορά στην παρουσία DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers).

Στις 15.01.2013 η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην Ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ.

You might also like