Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην Zootechnia

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Διεθνής Έκθεση Zootechnia 2013 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη το τετραήμερο μεταξύ 7 και 10 Φεβρουαρίου που διοργάνωσε η Helexpo. Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες και παρά την οικονομική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας εκδηλώθηκε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Αποτέλεσε ένα σημείο συνάντησης για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και τόπος προβολής για νέα προϊόντα, καινοτομίες, τεχνολογίες και υπηρεσίες που εκσυγχρονίζουν την λειτουργία της κτηνοτροφίας.

Η έκθεση φιλοξένησε 578 εκθέτες έναντι 570 που συμμετείχαν στην διοργάνωση του 2011. Παράλληλα, αυξημένες ήταν και οι ξένες συμμετοχές, οι οποίες ανήλθαν φέτος τις 355, έναντι 320 το 2011. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αποτέλεσαν πόλο έλξης για αρκετούς ενδιαφερόμενους, όπως: το 4ο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής παραγωγής, το 2ο Συνέδριο των Επαγγελματιών Γεωπόνων, η ημερίδα της Ζωοτεχνικής Εταιρίας με θέμα «Ζωική παραγωγή. Οικονομική κρίση ευκαιρία για ανάπτυξη»και η ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τους Ελληνικούς Βοσκότοπους και τη Νέα ΚΑΠ.

Το περίπτερο του Meat Place δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες από επαγγελματίες κτηνοτρόφους, κρεοπώλες που διατηρούν μικρές κτηνοτροφικές μονάδες, ζωοτέχνες και αντιπροσώπους εταιρειών. Έδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την 2η διεθνή έκθεση Meat Days 2013, για τις εκπαιδευτικές ημερίδες που διοργανώνει το περιοδικό σε όλη την Ελλάδα αλλά και για τις νέες δραστηριότητες που ετοιμάζει η εταιρεία o.mind Creatives και το Meat Place. Δυναμικό «παρών» θα δώσει το περιοδικό Meat Place και στην 22η διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας Detrop που θα διεξαχθεί στις 7-10 Μαρτίου και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

You might also like