«Οι Ταξιάρχες»: «Να κοινοποιηθούν τα ονόματα όσων διακινούν κρέας αλόγου»
Επιστολή διαμαρτυρίας μέσω της οποίας απαιτεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης του διατροφικού σκανδάλου έστειλε η διοίκηση της Ένωσης Λιανοπωλητών Κατ/ρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ζητά να βγουν στην επιφάνεια όλες οι εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση και να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.
Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Επειδή, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τις αποκαλύψεις ότι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στη χώρα μας, σε σημεία λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα), διατίθενται συσκευασμένα παρασκευάσματα σε κατεψυγμένη μορφή ή συσκευασμένα παρασκευασμένα γεύματα τα οποία περιέχουν (χωρίς να το αναφέρουν) κρέας αλόγου και επειδή η ανησυχία και η αμφιβολία που διακατέχει τον Ελληνα καταναλωτή είναι ένα ακόμα «χτύπημα» για τη διακίνηση και πώληση του κρέατος από τις υγιείς επιχειρήσεις, απαιτούμε άμεσους ελέγχους και τα αποτελέσματα τους να κοινοποιηθούν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και να αναφερθούν ονομαστικά αυτοί που τα διακινούν και τα σημεία που πωλούνται τα πιο πάνω αναφερόμενα κρεατοπαρασκευάσματα και γεύματα που περιέχουν κρέας αλόγου για να σταματήσει η παραπλάνηση του Έλληνα καταναλωτή και για να μην υπάρχει καμία υπόνοια για τους σωστούς επαγγελματίες του κρέατος.
Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τον Έλληνα καταναλωτή ότι εμείς, οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, μπορούμε να εγγυηθούμε για την ποιότητα και την υγιεινή του κρέατος που διακινούμε μέσα από τα καταστήματά μας.
Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις και λύσεις για το όλο θέμα, όπως έχει προκύψει».
Από τη διοίκηση
Ο πρόεδρος: Βασίλειος Ντελιφιλιππίδης
Ο γεν. γραμματέας: Γεώργιος Σκαρπαθάκης