Μονιμότερες λύσεις για βοσκότοπους προανήγγειλε ο Τσαυτάρης

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του ν. 4061/2012 τόνισε ότι στο νέο νόμο που θα καταθέσει εντός των αμέσως επόμενων ημερών στη Βουλή το ΥπΑΑΤ προβλέπονται μονιμότερες λύσεις σε προβλήματα που προέκυψαν στη μίσθωση ακινήτων που προορίζονται για βόσκηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσαυτάρης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί στη Βουλή αίρεται για την περίπτωση των βοσκοτόπων που είναι δημόσιες εκτάσεις το όριο των 100 στρεμμάτων, όπως επίσης αίρονται και τα προβλήματα που δημιουργούσε ο παλιός νόμος αναφορικά με την υποχρεωτική καταβολή εκ μέρους των κτηνοτρόφων του ποσού των 5 ευρώ ανά στρέμμα για τη μίσθωση των εκτάσεων.

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που προωθεί το ΥπΑΑΤ για την υποστήριξη του κλάδου της κτηνοτροφίας και την ενισχύσεων των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Επίσης, αναφέρθηκε διεξοδικά στη μάχη που έδωσε στην Ε.Ε. η χώρα μας – στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της νέας ΚΑΠ – προκειμένου να ενταχθεί στον Κανονισμό ο ορισμός των βοσκοτόπων, ώστε να ενταχθούν περισσότερες επιλέξιμες εκτάσεις για τη χώρα μας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εκτάσεων στα 23 εκατ. στρέμματα από 6 εκατ. στρέμματα που ήταν μέχρι πρότινος.

You might also like