«Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις – Χριστούγεννα 2013»

Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών χάπενινγκ, θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace, δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue.

Σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό, που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα πλάι-πλάι με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες.

Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρου εις άκρον της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών ποιοτικών παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα. Και αυτή η διοργάνωση ξεφεύγει από τη μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.

Και παράλληλες εκδηλώσεις

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του φεστιβάλ είναι οι εξαιρετικές παράλληλες εκδηλώσεις με πλούσια θεματολογία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στο www.elladagiortigefseis.gr, όπου μπορείτε επιπλέον να κάνετε και κρατήσεις γι’ αυτές που σας ενδιαφέρουν.

Μέρες και ώρες λειτουργίας – Γενική είσοδος

Παρασκευή 29/11, 4-9 μ.μ.,

Σάββατο 30/11, 10 π.μ.-9 μ.μ.,

Κυριακή 1/12, 10 π.μ.-9 μ.μ.

Γενική είσοδος: € 6 (με ποτήρι γευσιγνωσίας)

Εισιτήριο διαρκείας 3 ημερών: € 10

Μέλη «α» club & Artemis Card (για δημότες και κατοίκους Αμαρουσίου): Ένα εισιτήριο για δύο άτομα.

Παιδιά κάτω των 12 ετών: Δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.athinorama.gr, www.elladagiortigefseis.gr

 

 

You might also like